Домашня пастила з абрикосів.

Домашня пастила з абрикосів.

  У даній статті ми розповімо секрети приготування домашньої пастили з абрикос. Дуже простий і легкий рецепт приготування. У попередній статті ми вже говорили про те, що нам потрібно для того щоб робити пастилу в домашніх умовах.

Пастила з абрикосів в домашніх умовах готується дуже просто, але потрібно для цього мати:

1. Абрикос стиглий, а ще краще перестиглий. За величиною він може бути любих розмірів .

Домашня пастила з абрикосів.

2. Яблука. Підходять будь-які, наприклад, ранні домашні яблука сорту Папировка. Можна, звичайно, замість яблук взяти банани. Ефект буде такий же, але за вартістю набагато дорожче, та різної хімії з отрутами в бананах з магазину предостатньо.

Домашня пастила з абрикосів.

3. Електросушарка з функцією приготування пастили. Саме таку електросушарку, так як в простій сушарці або в духовці отримати хорошу пастилу проблематично.

Домашня пастила з абрикосів.

4. Блендер стаціонарний з чашкою.

Домашня пастила з абрикосів.

Абрикоси потрібно помити і почистити від кісточок. У яблук потрібно вирізати середину з насінням. Очищати шкірку не треба.

Домашня пастила з абрикосів.

Пастила з абрикосів в домашніх умовах.

У чашку блендера потрібно покласти очищені сирі абрикоси і сирі яблука в співвідношенні 4:1. Якщо не додавати яблука, пастила вийде жорсткою, як гума. З яблуками вона має ніжну і приємну консистенцію. Щоб не зважувати абрикос і яблука, можна спочатку перемолоти абрикос і подивитися на кількість готового пюре з маркування на чашці, а потім додати яблука, теж орієнтуючись по цьому же маркуванні.

Домашня пастила з абрикосів.

Також потрібно додати 100 г. цукру на 1 літр пюре. Якщо абрикос досить солодкий, можна не додавати цукор. Але тут цукор потрібен в основному як консервант – з ним пастила зберігається без проблем і довго.

Всі складові частини потрібно добре подрібнити в блендері, включивши його на функцію “Взбивание” на протязі 2-х хвилин.

Потім піддон для пастили потрібно змастити рафінованим соняшниковою олією за допомогою пензлика, щоб готова пастила добре відокремлювалася від піддону. Не переборщити з маслом! Його потрібно нанести тонким шаром, інакше приготовлена пастила буде в маслі.

Домашня пастила з абрикосів.
Пюре з чашки блендера потрібно вилити на спеціальний піддон для пастили. Кількість пюре залежить від величини піддону. Товщина шару повинна бути близько 5 міліметрів. Для сушарки “Изидри тисячу”, яку я використовую, це кількість дорівнює близько 700 мл. пюре на один піддон.

Домашня пастила з абрикосів.

Після, потрібно рівномірно розподілити пюре на піддоні. Це можна зробити за допомогою ложки, або потрясти піддон, як це роблять при просіюванні борошна через сито.

Пастила домашня з абрикос сушиться при температурі 50-55 ° С протягом 24-30 годин. Чим вище температура сушки тим менше вітамінів залишається в пастили, але тим менше часу йде на її приготування. Готовність пастили я визначаю на дотик. Якщо є м’які ділянки, значить пастила ще не готова.

Домашня пастила з абрикосів.
Після сушіння, пастилу потрібно зняти з піддону, згорнути в трубочку і розрізати ножем навпіл. Домашня пастила з абрикос зберігається в харчовому лотку з кришкою при кімнатній температурі або в підвалі.

Відео. Пастила з абрикосів в домашніх умовах.

Дивіться також...