Приготувати кільця цибулі вдома.

Как приготовить луковые кольца-main-min

Всім любителям пива рано чи пізно приїдаються одноманітні чіпси, сухарики та інші хімічні снеки. Якщо у вас намічається пивна вечірка і є півгодини вільного часу, можете спробувати приготувати цибульні кільця – ця смачна домашня закуска набагато краще і дешевше магазинних, а компоненти для неї можна знайти в будь-якому кухонному шафці.
«Родзинка» цибулевих кілець – кляр і способів його приготування можна знайти в достатній кількості. Думаєте, як приготувати цибульні кільця в домашніх умовах – тоді, можливо, вам підійде один з нижченаведених способів.

Приготувати кільця цибулі вдома.
Варіант №1

Найпростіший рецепт. Гості на порозі – діставайте цибулю і борошно, будемо готувати шикарне частування!

Інгредієнти:

– цибуля – 4-5 шт .;
– борошно – 4-5 ст. л .;
– яйця – 2 шт .;
– вода – 0,5 склянки;
– сіль, спеції;
– соняшникова олія – ​​половина чайної ложки для клярі і 100-150 мл для смаження.

Приступаємо:

1. Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо кільцями шириною півсантиметра. Тонше не треба – згорять. Товщі – пропарити і будуть вареними, а не хрусткими.

Приготувати кільця цибулі вдома.
2. Складаємо на тарілочку, відставляємо. Готуємо кляр: в глибокий посуд вибиваємо яйця, збиваємо вінчиком. Виливаємо воду, солимо, всипаємо борошно, продовжуючи збивати, поки не зникнуть грудочки. Тісто для клярі має бути схоже на сметану.

 
3. Поділяємо шари цибулі на окремі кільця. Занурюємо їх в кляр по одному так, щоб вони повністю покривалися тестом.

Приготувати кільця цибулі вдома.
4. У сковороду наливаємо масло шаром не менше сантиметра. Розпалює його і викладаємо кільця. Подумяніваем з двох сторін.


5. Викладаємо готовий цибулю на паперові рушники, грати або тарілку, даємо стекти маслу, після цього перекладаємо на блюдо.

Приготувати кільця цибулі вдома.
У процесі приготування, дотримуйте кілька правил, щоб не розчаруватися в результаті:

Смажити потрібно на розжареній олії, інакше, виклавши кільця на теплу сковороду, ви отримаєте безформні ганчірочки, які протушатся і стануть м’якими, а кляр стече калюжею на дно. У гарячому маслі кляр схоплюється миттєво, кільця залишаються хрусткими і тримають форму.

Викладати кільця на сковороду потрібно в один шар, а не накладати їх купою, помішуючи лопаткою – так ми знову ризикуємо отримати ганчірочки. «Масовий» варіант підходить тільки для фритюру в великому посуді.

Приготувати кільця цибулі вдома.Не шкодуйте масла – на сухій сковороді кляр не підніметься належним чином.
Лук беріть середніх розмірів – зазвичай він більш пружний і хрусткий, ніж ріпки, завбільшки з кулак.

Смажити можна на сковороді в шарі масла або у фритюрі. Фритюр зручний тим, що в ньому можна приготувати всю партію відразу, швидко і не перевертаючи. Однак доведеться витратити не менше двох літрів олії, яке після цього нікуди не застосуєш.
При бажанні перед смаженням кільця в тесті можна запанірувати сухарями.

Дотримуючись цих нескладних умови, у вас вийде чудова страва, яке ви можете урізноманітнити, додаючи нові інгредієнти.


Варіант №2

пиво
Інгредієнти:
– цибуля – 4-5 шт .;
– яйця – 2 шт .;
– пиво – 1 склянка;
– борошно – від чотирьох ложок – дивіться за станом тесту;
– вершкове масло – 3 ст. л .;
– сіль, спеції – за смаком;
– пісне масло для смаження.

Приготувати кільця цибулі вдома.
приступаємо:
1. Лук очищаємо і нарізаємо кільцями, які поділяємо між собою.
2. Готуємо кляр: на водяній бані розтоплюємо вершкове масло, вбиваємо яйця. Всипаємо борошно, сіль і спеції, заважаємо до розчинення грудочок. Вливаємо пиво, перемішуємо, знову сипем борошно до загустіння тесту. Визначити потрібну ступінь густоти просто – якщо вмочити колечко в тісто, останнє не стече, як вода, а здебільшого залишиться на шматочку.
3. Наливаємо масло в сковороду, стільки ж, скільки в попередньому рецепті, розпалює, маку кільця в тісто, після чого відправляємо на сковороду, розташовуючи в один шар.
4. підрум’янюємо з обох сторін, викладаємо, щоб скло масло, подаємо на стіл.

Приготувати кільця цибулі вдома.
варіант №3
сир
Інгредієнти:
– цибуля – 4-5 шт .;
– борошно – від чотирьох столових ложок;
– сир твердий – 50 г;
– яйця – 2 шт .;
– вода – 0,5 склянки;
– сіль, спеції;
– пісне масло.

Приготувати кільця цибулі вдома.
приступаємо:
1. Цибулю ріжемо кільцями, поділяємо.
2. Готуємо тісто по стандартному рецептом.
3. Сир подрібнюємо за допомогою терки, з’єднуємо з тестом. Далі смажимо по стандартному рецептом.
варіант №4
маринована цибуля
Інгредієнти:
– цибуля – 4-5 шт .;
– вода – 0,5 л;
– оцет – 3 ст. л .;
– яйце – 2 шт .;
– борошно – від 4 ложок;
– сіль, спеції – за смаком;
– часник – 4 зубчики.

Приготувати кільця цибулі вдома.

приступаємо:
1. Маринуємо цибулю. Для цього нарізаємо його кільцями, поділяємо, складаємо в глибокий посуд, заливаємо теплою водою, солимо, додаємо оцет, накриваємо, відставляємо на двадцять хвилин.
2. Готуємо тісто, але замість сиру додаємо натертий або роздавлений часник.
3. Зливаємо маринад, кільця повинні мати різкий смак, але бути хрусткими. Покриваємо кляром і обсмажуємо.
варіант №5

Дуже швидкий варіант, який не потребує навіть замішування тіста.
Інгредієнти:
– цибуля – 3-4 шт .;
– борошно – 5 ст. л .;
– сіль, спеції;
– пісне масло.

Приготувати кільця цибулі вдома.
приступаємо:
1. Цибулю чистимо, ріжемо кільцями, поділяємо їх;
2. Обвалюємо в солі та спеціях, потім – в борошні;
3. Обсмажуємо на сковороді. Тут, до речі, не обов’язково викладати по п’ять кілець
– можна висипати тонким шаром на сильно розпечену сковороду і смажити, регулярно перемішуючи, до золотистого кольору.
Тепер ви маєте детальне уявлення, як приготувати цибульні кільця в клярі і без нього. Але це блюдо буде неповним без соусу, що доповнює смак хрусткого лука.

Приготувати кільця цибулі вдома.Часниковий соус

1. Три зубчики часнику (при бажанні – більше) натираємо на тертці.
2. 150 г сметани змішуємо з часником і подрібненими травами – кропом, петрушкою, базиліком. Свіжу зелень можна замінити сушеної, а сметану – майонезом.

Томатний соус

1. Змішуємо 100 г томатної пасти і 100 г сметани або майонезу.
2. Додаємо сіль і спеції.

Соус «Сальса»

1. 1 великий свіжий помідор подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки.
2. Так само подрібнюємо цибулину, кілька зубчиків часнику, один пекучий перець з насінням, зелень. Змішуємо з помідором.
3. В отриману масу додаємо сіль, оливкова або соняшникова олія.
Познайомившись з усіма відомими способами приготування лушпиння закуски до пива, ви напевно зможете здивувати гостей. Головне – не бійтеся експериментувати.

Дивіться також...