Як молоти каву?
Кава – найпопулярніший напій у всьому світі. Щодня безліч народу випиває хоча б чашечку смачної кави, але не всі вміють правильно її готувати. Від помолу кавових зерен, багато чого залежить, саме тому ми рекомендуємо купувати його в зернах, а не вже мелену. Сьогодні, ми розповімо, як потрібно правильно молоти каву.
Як правильно молоти каву?
Існує кілька способів, як можна молоти каву, і в кожного з них є свої плюси і мінуси. Ось вони:
– Грубий;
– Середній;
– Тонкий;
– Еспресо;
– Порошкоподібний.
Для помелу кави, ми рекомендуємо використовувати ручні або електричні кавомолки.
При використанні кавомолки, слід врахувати наступні фактори:
Кавомолку потрібно використовувати тільки за призначенням! Не варто подрібнювати там перець, так як кава буде зі смаком і запахом перцю.
Молоти потрібно стільки, скільки необхідно для 1 разу. Не залишайте мелену каву на потім. Вона швидко втрачає аромат і відповідно смак буде не такий, який має бути.
Давайте розглянемо кожен з п’яти видів помелу.
1. Грубий помел. Частинки в такому помелі виходять по 0,8 мм. Такий помел використовується, коли ми бажаємо заварити каву в кавнику або ж у поршневій кавоварці. Час екстракції від 5 до 8 хвилин.
2. Середній помел є універсальним способом заварювання кави. Підходить для всіх типів заварювання. Час екстракції від 4 до 6 хвилин.
3. Тонкий помел використовують для заварювання в кавоварках з фільтрами. Час екстракції від 1 до 4 хвилин.
4. Еспрессо помел використовують в кавоварках еспрессо. У таких кава-машинах проходить струмінь гарячої води крізь мелену каву.
5. Щоб приготувати турецьку каву в турці або джезві, нам потрібен найдрібніший помел, як борошно.
Все залежно від того, в чому Ви збираєтеся готувати каву – ви зможете підібрати найідеальніший для себе варіант.