Як приготувати бограч?
Страви угорської кухні славляться серед гурманів і цінителів смачної ситної і корисної їжі. Угорська кухня, як ніяка інша, має багату вікову історію. Про одну зі страв цієї кухні ми Вам сьогодні розповімо.
Бограч – найпопулярніше перше блюдо в Угорщині. Це оригінальний м’ясний суп з незвичайним ароматом. Щоб приготувати бограч, Вам знадобиться:
– 1 кг свіжої телятини;
– 4 помідори, з яких в обов’язковому порядку потрібно зняти шкірку;
– 3 великих болгарських перця;
– Картопля;
– 1 перець гострих сортів;
– 4 цибулини;
– 2 моркви середніх розмірів;
– Консервована квасоля;
– Соняшникова олія;
– Бульйон;
– Часник, паприка, листя петрушки, перець, сіль;
Бограч рецепт з фото.
Ми підготували всі необхідні інгредієнти, так що тепер приступимо безпосередньо до процесу готування.
1. Розжарте сковороду і викладіть на неї попередньо дрібно нарізану цибулю. Обсмажте його, поки він не придбає золотавий відтінок.
2. Додайте трохи паприки і ретельно перемішайте.
3. Дрібно наріжте м’ясо і також додайте його на сковороду.
4. А тепер моркву. Натріть її на терку і теж обсмажте.
5. Через деякий час додаємо овочі, що залишилися: томати, перець і квасолю.
Посоліть.
6. Тепер долийте бульйон. Суп повинен бути дуже густим, за консистенцією він повинен нагадувати Вам гуляш.
7. Трохи гострого перцю і тепер під кришку. Зробіть вогонь трохи слабше.
8. Нарешті прийшов час картоплі і часнику. Картоплю треба додати в бульйон через 40 хвилин, долив при цьому ще трохи бульйону, а дрібно нарізаний часник – коли картопля буде готова.
Ну от і все! Бограч готовий і його можна подавати на стіл!