Як приготувати еклери?

Як приготувати еклери

 

     Смачний французький десерт – еклери, вже давно отримали широке визнання у всьому світі. Увійшовши в світ кулінарії ще в дев’ятнадцятому столітті, він успішно зайняв там своє почесне місце. Ще одна гучна назва цього десерту – профітролі. Тобто, еклери і профітролі це, по суті, одне і теж. Вважається, що зробити справжні еклери на домашній кухні неможливо. Але це не так. Трохи старанності і навичок, і у Вас все вийде! Правда, не без секретів. Щоб всередині еклерів вийшла заповітна порожнеча для крему, господині вдаються до різних хитрощів. Створюють цю порожнечу повітря, яйця і вода. Тому тільки правильний рецепт заварного тіста і трохи чарівництва, допоможуть Вам створити справжні французькі еклери. Ми Вам трошки в цьому допоможемо.

Як приготувати еклери

Ось кілька цікавих рецептів:

  1. Еклери з заварним кремом
  2. Еклери зі згущеним молоком
  3. Сирні еклери
  4. Еклери з грибами
  5. Як приготувати крем для еклерів?
  6. Як приготувати тісто для еклерів?

Еклери із заварним кремом

    Це ще один рецепт приготування французьких еклерів примітний тим, що в якості начинки використовується заварний крем.

Еклери із заварним кремом

Для приготування таких профітролей нам знадобиться:

Для тіста: 1 ст.води, 2/3 ст. борошна, 4 яйця, ½ пачки масла, цукор і сіль.
Для крему: 0,5 літра молока, 100 грам цукру, 45 грам крохмалю, 3 жовтки, ванільний пісок.

Почнемо процес приготування. Це і, правда, дуже цікаво!

Як приготувати тісто для еклерів?

1. Вершкове масло поріжте на квадратики середнього розміру.

2. У каструльку влийте склянку води.

3. Додайте масло, по дрібці солі і цукру.

4. Зачекайте, поки рідина закипить.

5. Якщо масло розчинилося, це сигнал до того, щоб знімати каструльку з плити.

6. Насипте борошно і дуже інтенсивно вимішайте тісто. Робіть це потроху. Додавайте борошно по ложечці.

7. Знову поставте наше «тісто» на вогонь на 3-5 хвилинок. Весь цей час перемішуйте його!

8. Якщо на дні посуду утворилася невелика скоринка, не хвилюйтеся, так і повинно бути.

9. Тепер знімайте з плити і вбивайте яйця. Робити це потрібно по одному, перемішуючи тісто після вбивання кожного яйця.

10. Влийте тісто в кондитерський «мішок» і створюйте еклери. Робити це потрібно безпосередньо на деку, звичайно ж, трохи змащеному олією, щоб випічка не пригоріла.

Як приготувати тісто для еклерів

Як приготувати тісто для еклерів

Якщо у Вас немає «мішка», не страшно, Ви можете викладати тісто для еклерів звичайної ложечкою. Єдине, пам’ятайте, що краще робити їх трохи довгастими.

Випікаються еклерчики в гарячій духовці (200 град.) Близько півгодини. Однак точний час сказати вкрай складно, все залежить від особливостей Вашої духової шафи. Коли вони піднялись і трохи підрум’янилися, це і є ознака готовності.

Пам’ятайте важливе правило: у жодному разі не прочиняйте духовку, це може зіпсувати еклери!

Щоб тісто точно піднялося, і самі еклери і деко трошки окропити водою перед випіканням. Можна також поставити посудину з водою на дно духової шафи, адже волога теж допомагає еклеру «піднятися».

Як приготувати крем для еклерів?

1. Яєчні жовтки перемішайте з половиною приготованого нами цукру.

2. Всипте крохмаль і ванільку.

3. Тепер залишилося цукор всипте в молоко і прокип’ятіть.

4. Трохи цього «молока-окропу» влийте в цукрово-жовткову масу і перемішайте.

5. Цю рідину змішайте з рештою молока і проваріть на невеликому вогні до середньої густини.

6. Зніміть з плити. Акуратно збийте суміш міксером.

7. Поставте на вогонь і варіть ще пару хвилин.

8. Знімайте і ставте в прохолодне місце.

Як приготувати крем для еклерів

  Наповнюються еклерчики кремом дуже просто. Збоку робиться невеликий надріз, куди і кладеться крем. Для наповнення можна використовувати спеціальний кулінарний інструмент або ж просту ложку.

Еклери зі згущеним молоком

Як приготувати еклери в домашніх умовах? Це простіше простого! Ось те, що нам знадобиться:

Для тіста:

-1 Склянка води;
– Кубик вершкового масла (приблизно 100 грам);
– 4 середніх курячих яйця,
– 200 грам борошна;
– Трохи солі.

Еклери зі згущеним молоком

Для крему візьміть баночку вареного згущеного молока.

1. Почнемо «варити» тісто. У каструльку влийте склянку води, присолите її і покладіть масло.

2. Зачекайте, поки рідина закипить, і додайте борошно. При цьому потрібно все інтенсивно перемішувати! Кілька хвилин і знімайте.

Еклери зі згущеним молоком

3. Вбийте яйця і ще раз гарненько перемішайте все.

Еклери зі згущеним молоком

4. Папір для випічки трохи змастіть маслом, а тісто викладіть на неї ложечкою, намагаючись зробити кожну «грудочку» однакового розміру.

Еклери зі згущеним молоком

5. Тим часом повинна нагрітися духовка. Температуру виставите на 170-180 гр. Еклерчики повинні пектися 40 хвилин. Коли Ви побачите, що вони почали рум’янитися, сміливо діставайте.

6. Зачекайте, поки наша випічка трохи охолоне, і потім трохи надріжте кожен Профітроль посерединці.

7. Наповніть еклери згущеним молоком, і вони готові!

Еклери зі згущеним молоком

    Вибрати форму еклерів Ви можете таку, яка Вам більше подобається. Це можуть бути кульки, або як називають такі еклери, профітролі, або ж більш класичні довгасті еклери. Теж стосується і прикраси. Зверху еклери можна покрити шоколадною глазур’ю або навіть намалювати смішні лиця тварин. Додадуть особливу родзинку десерту фрукти, якими його можна прикрасити зверху. Такі еклерчики будуть не просто смачним десертом, але і відмінною прикрасою столу!

Еклери зі згущеним молоком

Творожні еклери

Для тіста: 150 грам борошна, 1 склянка цукру, 100 грам масла, 4-5 яєць, трохи солі.
Для крему: 1 літр кефіру, 150 грам цукру, 1 пакетик ванільного цукру.

Творожні еклери

З приготуванням тіста для еклерів ми вже ознайомилися, а ось як приготувати творожний крем для еклерів, це новий цікавий рецепт, який ми Вам і розповімо.

1. Візьміть пакет кефіру середньої жирності і покладіть його в морозильну камеру на всю ніч.

Творожні еклери

2. Коли дістанете кефір, акуратно зніміть плівку і покладіть цей «лід» в сито, на дно якого покладіть марлю. Сито повинно знаходитися над каструлькою.

Творожні еклери

3. Коли лід розтане, в марлі вже буде сир і трохи сироватки.

4. Щоб сироватка повністю стекла, підвісьте марлю над каструлькою.

Творожні еклери

5. Через деякий час у Вас вже буде чудовий сирок.

Творожні еклери

6. Змішайте його з цукром, додайте ванільний пісок і наповнюйте цим кремом еклерчики. Повірте, це неймовірно смачно!

Творожні еклери

Еклери з грибами

Якщо Ви звикли до солодкого варіанту еклерів і хочеться проекспериментувати, це святкове блюдо спеціально для Вас. Еклери з грибною начинкою це дуже смачно!

Нам знадобиться:

– Гриби (8-10 штук);
– 1 середня цибулина;
– Зелень;
– 2 яйця;
– Сто грам твердого сиру;
– Кубик сл. масла;
– 130 грам борошна;
– Сухарі для панірування;
– Росл. масло;
– Сіль і перчик.

Отже, почнемо готувати «несолодкі» еклери!

1. На гарячу сковорідку, змащену маслом, покладіть нарізані грибочки. Смажте їх, періодично помішуючи, до повної готовності.

Еклери з грибами

2. Трохи посоліть і поперчіть.

3. Наріжте цибульку і смажте її поки вона не стане рум’яною. Додайте ще нарізану зелену цибулю і прожарте ще пару хвилин.

Еклери з грибами

4. Вершкове масло розтопіть в невеликій каструльці.

5. Додайте ½ ст. води і прокип’ятіть.

6. По ложечці всипати борошно, постійно помішуючи.

7. Знімайте з плити.

8. Вбийте 2 яйця і добре перемішайте.

Еклери з грибами

9. У тісто додайте цибульку і сир, який попередньо потрібно натерти на середній тертці.

10. Трохи солі і перцю.

Еклери з грибами

11. Викладайте тісто у формочки. Спочатку зовсім небагато, потім кладіть грибочок, а зверху ще трохи тіста.

Еклери з грибами

12. Випікайте 35 хвилин, виставивши духовку на 200 градусів. Повинні вийти чудові еклери з грибами.

Еклери з грибами

   Придумувати начинки для еклерів Ви можете і самі. Експериментуйте, і повірте, ви зможете приємно здивувати своїх близьких, наприклад, еклерами з лососем або паштетом.

Дивіться також...