Як приготувати картоплю з м’ясом в духовці?
Приготувати це блюдо просто, крім того, воно надзвичайно смачне і зовсім не калорійне! Його можна назвати своєрідною варіацією на тему «м’яса по-французьки». Але все, ж це блюдо особливе і заслуговує того, щоб його спробувати. Що нам знадобиться для його приготування?
Рецепт картоплі з м’ясом в духовці.
Набір досить простий:
– 0,5 кг фаршу з будь-якого м’яса;
– Овочі: 1 невелика капуста, 7 картоплин, кілька помідор, невеликий солодкий перець;
– Твердий сир, краще «Голландський»;
– Сіль, приправи.
Як приготувати картоплю з м’ясом в духовці?
1. Почніть з картоплі. Поріжте його тонкими кільцями. На форму для випікання капніть трохи олії, рівномірно його розподіліть. Викладіть картоплю на форму.
2. Приготуйте суміш:
– 1 ст. води, краще теплою;
– 1 ст. ложка сметани або майонезу;
– Спеції за смаком.
Полийте цією рідиною картоплю, але не всієї. Залиште половину, вона нам ще знадобиться.
3. Візьміть фарш. Якщо потрібно – розморозьте його.
4. Подрібніть в блендері капустяні листи, додавши спеції (перець, паприку, аджику і будь-які інші, які Ви віддаєте перевагу). Тепер одне яйце і все ретельно перемішати.
5. Змішайте приготовлену в блендері масу з фаршем так, щоб вийшла однорідна маса.
6. Акуратно і рівномірно викладіть все на деко поверх картоплі.
7. Поріжте тонкими кільцями помідори. Перець наріжте соломкою. Викладіть овочі зверху на фарш.
8. Візьміть «сметанну» суміш, яка залишилася. Залийте нею фарш з овочами.
9. Натріть сир. Для цього краще взяти крупну тертку. Посипте вміст дека сиром, присипте зеленню.
10. Ставте деко в духовку, яка підігріта до 180 градусів. І випікайте 30-40 хвилин.
11. Ваша картопля з м’ясом в духовці готова. Подавайте блюдо до столу.