Як приготувати курку?
М’ясо курки – джерело тваринного білка, воно надзвичайно смачне і корисне. Курятина – величезне джерело корисного для організму вітаміну В, тому вживання його урізноманітнює Ваш раціон і збагатить вітамінами. Ще одним фактом на користь вживання саме цього виду м’яса є те, що воно відноситься до дієтичних. Його можна дітям, літнім людям, а також тим, хто страждає шлунковими захворюваннями або просто хоче скинути зайву вагу. Рецептів приготування м’яса курки велика кількість, розповімо про рецепт курки “Римський легіон”.
Вам потрібні будуть наступні продукти:
– 10 курячих стегенець.
– Томатна паста.
– Гірчиця.
– Сіль, спеції, перець.
– 2 яйця.
– Соєвий соус.
Приступимо!
Як приготувати курку на сковороді?
1. Ретельно промийте курячі стегна, висушіть їх рушником насухо. Наступний етап – маринування. Використовуйте для цього класичний темний соєвий соус, він додасть потрібний аромат і м’якість м’яса. Залийте стегенця соусом і добре перемішайте, щоб рідина розподілилася рівномірно по всій поверхні. Дайте постояти курці 20 хвилин.
2. Тепер візьміть томатну пасту і додайте до маринаду. Ви також можете використовувати кетчуп або соус, але паста підійде більше. І в кінці – трохи гірчиці. Тут можете проявити ініціативу і взяти той вид гірчиці, яка подобається Вам – суха, в зернах, рідка, гостра. Підійде будь-яка.
3. Додайте трохи солі і перцю. Візьміть 2 яйця і вбийте в маринад. Залиште ще на 30 хвилин.
4. Все, що тепер залишається – це обсмажити м’ясо на сковороді до апетитної рум’яної скоринки. У процесі смаження краще використовувати вершкову, а не соняшникову олію, оскільки вона більш ароматна. І пам’ятайте, що курку не потрібно накривати кришкою, так як без цього нюансу Ви не отримаєте хрустку скоринку, яка так всім подобається.
5. Переверніть стегенця на іншу сторону і прожарте ще якийсь час, але вже накривши кришкою. Загальний час смаження – всього близько 30 хвилин. Але іноді більше. Уважно дивіться за куркою, щоб довести її до повної готовності.
Приємного Вам апетиту!