Як приготувати курку?

Як приготувати курку?

      М’ясо курки – джерело тваринного білка, воно надзвичайно смачне і корисне. Курятина – величезне джерело корисного для організму вітаміну В, тому вживання його урізноманітнює Ваш раціон і збагатить вітамінами. Ще одним фактом на користь вживання саме цього виду м’яса є те, що воно відноситься до дієтичних. Його можна дітям, літнім людям, а також тим, хто страждає шлунковими захворюваннями або просто хоче скинути зайву вагу. Рецептів приготування м’яса курки велика кількість, розповімо про рецепт курки “Римський легіон”.

Вам потрібні будуть наступні продукти:

– 10 курячих стегенець.
– Томатна паста.
– Гірчиця.
– Сіль, спеції, перець.
– 2 яйця.
– Соєвий соус.

Рецепт. Курка "Римський легіон".

Приступимо!

Як приготувати курку на сковороді?

1. Ретельно промийте курячі стегна, висушіть їх рушником насухо. Наступний етап – маринування. Використовуйте для цього класичний темний соєвий соус, він додасть потрібний аромат і м’якість м’яса. Залийте стегенця соусом і добре перемішайте, щоб рідина розподілилася рівномірно по всій поверхні. Дайте постояти курці 20 хвилин.

Як приготувати курку на сковороді

2. Тепер візьміть томатну пасту і додайте до маринаду. Ви також можете використовувати кетчуп або соус, але паста підійде більше. І в кінці – трохи гірчиці. Тут можете проявити ініціативу і взяти той вид гірчиці, яка подобається Вам – суха, в зернах, рідка, гостра. Підійде будь-яка.

Як приготувати курку на сковороді

3. Додайте трохи солі і перцю. Візьміть 2 яйця і вбийте в маринад. Залиште ще на 30 хвилин.

Як приготувати курку на сковороді

4. Все, що тепер залишається – це обсмажити м’ясо на сковороді до апетитної рум’яної скоринки. У процесі смаження краще використовувати вершкову, а не соняшникову олію, оскільки вона більш ароматна. І пам’ятайте, що курку не потрібно накривати кришкою, так як без цього нюансу Ви не отримаєте хрустку скоринку, яка так всім подобається.

Як приготувати курку на сковороді

5. Переверніть стегенця на іншу сторону і прожарте ще якийсь час, але вже накривши кришкою. Загальний час смаження – всього близько 30 хвилин. Але іноді більше. Уважно дивіться за куркою, щоб довести її до повної готовності.

Як приготувати курку на сковороді

Приємного Вам апетиту!

Відео. Як зробити курку?

Дивіться також...