Як приготувати мідії у вершковому соусі?
Приготувати смачні мідії – потрібно вміти, а якщо не вмієте – потрібно вчитися. Сьогодні ми спробуємо зробити їх у вершковому соусі, який додасть їм більш тонкого і м’якого смаку і відмінно доповнить їх. Щоб все вийшло, потрібно витратити чимало грошей, але все це не дарма, адже так смачно навіть в ресторані не поїси!
РЕЦЕПТ. Мідії.
У нашому випадку, ми будемо готувати мідії разом з панцирями, так що слід врахувати це, коли будете їх купувати. Загалом, нам знадобиться:
• Мідії новозеландські, 500г.
• Вершкове масло, 100г.
• Часник, 3 зубчики.
• Петрушка, 1 пучок.
• Сир, 100г.
• Оливкова олія, 5ст.л.
• Лайм, 2шт.
•Сіль перець
Скажімо заздалегідь, що вершкове масло має бути кімнатної температури, так що краще всього його дістати з холодильника заздалегідь.
Почнемо наше приготування!
Як приготувати смачні мідії?
1. Підготуємо для початку наші мідії. М’ясо потрібно відокремити від панциря, і робимо це за допомогою великого ножа. Все що потрібно, це відрізати ніжку мідії від раковини, щоб потім можна було їсти без проблем.
2. Ракушки не викидаємо, вони знадобляться нам в процесі приготування, але їх потрібно дуже добре вимити. Тут слід бути гранично акуратним, щоб раковини залишилися цілі, бо по краях вони дуже крихкі.
3. Мити ракушки потрібно з двох сторін, бо на зовнішній частенько залишаються водорості. Після того як ми помиємо їх, викладаємо їх на рушник, щоб вони просохли.
4. Тепер можемо перейти до заправки для мідій. Візьмемо глибоку тарілку і змішаємо там вершкове і оливкове масло. Їх потрібно перемішати до однорідного стану.
5. У цю ж ємність, слід видавити сік з одного, дуже соковитого лайма.
6. Візьмемо петрушку, гарненько промиємо її під проточною водою і потім дрібно подрібни.
7. Петрушку можна додати в нашу масу, а так само видавлюємо туди часник через чеснокодавку, додаємо сіль і перець за смаком.
8. Перемішуємо нашу масу і отримуємо ось таку добавку:
9. Але і це ще не все. У цю ж масу потрібно додати листочки чебрецю, зірваних з декількох гілочок, їх так само слід перемішати.
10. Тепер можна повернутися до мідій. У кожну раковину ложем шматочок м’яса мідій. Намагаємося, щоб м’ясо добре лягало в черепашку, і не було більше неї.
11. Беремо наш соус і по одній чайній ложці викладаємо його на мідії.
12. Соус слід розмазати по всій поверхні мідії.
13. Готові ракушки викладаємо на деко. При виборі слід бути дуже акуратним. Під час приготування, не можна допустити, щоб сік з мідій виливався на протвінь, для цього під ракушки треба щось підкладати, або ж використовувати ребристий протвінь.
14. Після того як всі мідії будуть залиті соусом, беремо підготовлений раніше сир і натираємо його на дрібній тертці.
15. Кожну мідію посипаємо сиром.
16. На вільну частину дека, викладаємо чебрець. Розігріваємо духовку до 180 градусів і тоді ставимо туди наші мідії. Готувати їх слід рівно 8 хвилин, не більше, інакше будуть як гума.
17. Під час приготування мідій, можемо видавити сік з лайма, і відварити рис для гарніру.
18. Дістаємо, мідії з духовки, і даємо їх трохи охолонути.
19. Після чого їх можна перекласти на тарілку, і перед тим як їсти, кожну поливаємо соком лайма.