Як приготувати Шекербура по азербайджанські?

Як приготувати Шекербура

    Азербайджанська шекербура – це національне блюдо, схоже на пиріжки з горіховою начинкою. Азербайджані, в більшості випадків, випікають їх на весняне свято Новруз. Сьогодні ми спробуємо зробити це блюдо, і трохи зануримося в кухню цього цікавого народу.

Як приготувати шекербура по азербайджанські?

Ну що ж, давайте спробуємо зробити смачні ласощі своїми руками, і для початку підготуємо необхідні нам інгредієнти:

Для тіста:

• Молоко, 200мл.
• Борошно, 1,5кг.
• Масло (можна замінити маргарином), 200г.
• Курячі яйця, 2шт.
• Сметана, 400г.
• Сухі дріжджі, 1ч.л.
• Цукор, 2ст
• Сіль

Для начинки:

• Фундук, 400г.
• Цукор, 400г.
• Насіння кінзи, 1ч.л.

Підготувавши все, можемо починати!

Шекербура. Рецепт з фото.

1. Спочатку зробимо тісто. Беремо сухі дріжджі і заливаємо їх теплою водою (3 столових ложки), потім відставляємо в сторону. Хвилин 10-15 вони повинні постояти.

2. Молоко переливаємо в невелику каструлю і ставимо на вогонь. Коли воно буде теплим, додаємо маргарин і чекаємо поки він розтопиться. Як тільки маса стане однорідною, додаємо сметану, два яєчні білки, цукор і сіль. Чекаємо, доки вся маса не стане теплою. Після чого можна додати дріжджі.

3. Останнім кроком – буде додавання борошна. Потроху додаємо борошно, весь час перемішуючи. Після того як замішали тісто, залишаємо його на годину, щоб воно піднялося.

Як приготувати Шекербура

4. Поки тісто стоїть осторонь, можемо посмажити фундук. Ця процедура потрібна для того, щоб без всяких проблем очистити їх від тонкої шкірки.

Як приготувати Шекербура

5. Після прожарювання, очищаємо фундук, де ще залишилася шкірка.

Як приготувати Шекербура

6. Подрібнюємо фундук, додаємо в нього цукор пісок і ложку кінзи (насіння слід подрібнити).

Як приготувати Шекербура

Начинка готова!

7. Повертаємося до тіста, якщо воно вже піднялося, можемо починати робити шекенбуру. Тісто ділимо на невеликі шматочки, і розгортаємо їх в круглу форму діаметрів до 15 сантиметрів. В середину кладемо ложку начинки і складаємо тісто в пиріжок. Ми ж використовуємо для цього спеціальне пристосування:

Як приготувати Шекербура

Як приготувати Шекербура

Ось що у нас виходить:

Як приготувати Шекербура

8. Тепер важливий момент. У процесі створення шекербури, дуже важливу роль має вигляд. Тому беремо пінцет і починаємо надавати потрібну форму. Просто стискаємо потроху тісто, по всьому пиріжку.

Як приготувати Шекербура

В результаті ми отримуємо:

Як приготувати Шекербура

9. Випікати шекербуру слід на дуже слабкому вогні, щоб вони не рум’янилися! Ось так виглядає наша готова страва!

Як приготувати Шекербура

ВІДЕО. Як приготувати Шекербура?

Дивіться також...