Як приготувати справжній плов?
Плов – особливе блюдо азіатської кухні, яке вже давно увійшло в раціон багатьох жителів землі. Кожен вже підстроїв рецепт плову під свої переваги, і додає щось особливе в свою страву, але ми все-таки бажаємо Вас навчити робити справжній плов, як його готують на батьківщині.
Плов з баранини. Фото рецепт.
Справжній плов – справа непроста, тут потрібно знати деякі секрети, а так само приготувати тільки свіжі і відібрані Вами інгредієнти. У процесі приготування, ми будемо використовувати:
• Баранина на кісточці, 1,5кг.
• Пропарений рис, 3ст.
• Ріпчасту цибулю, 3шт.
• Часник, 3 головки.
• Морква, 4шт.
• Гострий перець, 3шт.
• Курдючне сало.
• Спеції: куркума, паприка, зіра, сіль, перець.
Як бачимо, витратиться, доведеться гарненько! Найчастіше, плов готують в спеціальному казані, який має форму конуса (широкий верх, вузький низ).
Приступимо!
Як приготувати плов з баранини?
1. Промиваємо добре рис, заливаємо водою і залишаємо на 2:00 години. Через зазначений час, можемо починати приготування справжнього плову. Розігріваємо казан на середньому вогні. Як тільки він буде гарячим, дрібненько нарізаємо сало і кидаємо його в казан. З часом, весь жир витопитися, залишаться лише шкварки, їх потрібно прибрати з казана, і долити туди рослинного масла.
2. Нарізаємо цибулю невеликими шматочками і кидаємо його в казан. Стежимо за рівнем жиру, він повинен повністю покривати всю цибулю.
3. Слідом за цибулею, можемо додавати порізане на шматочки м’ясо. Пам’ятайте, шматочки повинні бути середнього розміру, такі як на картинці.
Смажимо м’ясо до тих пір, поки не утвориться золотава скоринка.
4. Наше м’ясо смажиться, ми можемо нарізати морквину соломкою. І відразу ж кидаємо її в казан.
5. Тепер переходимо до спецій. Першим же ділом, потрібно додати Зіра. Це так би мовити один з найголовніших елементів плову, без нього, це буде не плов, а рисова каша.
6. Далі можемо додати паприку, сіль, куркуму, перець і головки часнику (чистити їх не потрібно).
7. Після додавання приправ, заливаємо все повністю водою, щоб вона покрила всю нашу масу в казані, накриваємо кришкою і варимо протягом години. Час від часу можна помішувати блюдо.
8. Через 60 хвилин, дістаємо з казана часник і стручки перцю, і акуратно викладаємо рис. Не потрібно перемішувати рис з м’ясом, нехай він буде зверху.
9. Далі, готуємо плов, не накриваючи кришкою казан. Готовність можна визначити за повністю випаруваною водою. Після чого, кладемо зверху часник і перець, і даємо плову постояти ще хвилин 30 на дрібному вогні.
Ось ми і приготували, справжній плов з баранини своїми руками!