Як приготувати справжній плов?

Як приготувати справжній плов

Плов – особливе блюдо азіатської кухні, яке вже давно увійшло в раціон багатьох жителів землі. Кожен вже підстроїв рецепт плову під свої переваги, і додає щось особливе в свою страву, але ми все-таки бажаємо Вас навчити робити справжній плов, як його готують на батьківщині.

Плов з баранини. Фото рецепт.

   Справжній плов – справа непроста, тут потрібно знати деякі секрети, а так само приготувати тільки свіжі і відібрані Вами інгредієнти. У процесі приготування, ми будемо використовувати:

• Баранина на кісточці, 1,5кг.
• Пропарений рис, 3ст.
• Ріпчасту цибулю, 3шт.
• Часник, 3 головки.
• Морква, 4шт.
• Гострий перець, 3шт.
• Курдючне сало.
• Спеції: куркума, паприка, зіра, сіль, перець.

Як приготувати плов з баранини

Як бачимо, витратиться, доведеться гарненько! Найчастіше, плов готують в спеціальному казані, який має форму конуса (широкий верх, вузький низ).

Приступимо!

Як приготувати плов з баранини?

1. Промиваємо добре рис, заливаємо водою і залишаємо на 2:00 години. Через зазначений час, можемо починати приготування справжнього плову. Розігріваємо казан на середньому вогні. Як тільки він буде гарячим, дрібненько нарізаємо сало і кидаємо його в казан. З часом, весь жир витопитися, залишаться лише шкварки, їх потрібно прибрати з казана, і долити туди рослинного масла.

Як приготувати плов з баранини

2. Нарізаємо цибулю невеликими шматочками і кидаємо його в казан. Стежимо за рівнем жиру, він повинен повністю покривати всю цибулю.

Як приготувати плов з баранини

3. Слідом за цибулею, можемо додавати порізане на шматочки м’ясо. Пам’ятайте, шматочки повинні бути середнього розміру, такі як на картинці.

Як приготувати плов з баранини

Смажимо м’ясо до тих пір, поки не утвориться золотава скоринка.

Як приготувати плов з баранини

4. Наше м’ясо смажиться, ми можемо нарізати морквину соломкою. І відразу ж кидаємо її в казан.

Як приготувати плов з баранини

5. Тепер переходимо до спецій. Першим же ділом, потрібно додати Зіра. Це так би мовити один з найголовніших елементів плову, без нього, це буде не плов, а рисова каша.

Як приготувати плов з баранини

6. Далі можемо додати паприку, сіль, куркуму, перець і головки часнику (чистити їх не потрібно).

Як приготувати плов з баранини

7. Після додавання приправ, заливаємо все повністю водою, щоб вона покрила всю нашу масу в казані, накриваємо кришкою і варимо протягом години. Час від часу можна помішувати блюдо.

Як приготувати плов з баранини

8. Через 60 хвилин, дістаємо з казана часник і стручки перцю, і акуратно викладаємо рис. Не потрібно перемішувати рис з м’ясом, нехай він буде зверху.

Як приготувати плов з баранини

9. Далі, готуємо плов, не накриваючи кришкою казан. Готовність можна визначити за повністю випаруваною водою. Після чого, кладемо зверху часник і перець, і даємо плову постояти ще хвилин 30 на дрібному вогні.

Як приготувати плов з баранини

Ось ми і приготували, справжній плов з баранини своїми руками!

ВІДЕО. Як зробити плов з баранини?

Дивіться також...