Як приготувати торт Естерхазі?

Як приготувати торт Естерхазі?

   Естерхазі – це не торт, це справжнє кулінарне мистецтво, яке не може не сподобатися всім. Якщо Ви хоч раз пробували цей торт, то напевно знаєте настільки він смачний. Особливо для любителів горіхів та ніжного крему – цей торт стане справжнім багатством. Сьогодні, ми разом з Вами спробуємо зробити цей неймовірний десерт, і порадуємо своїх рідних самим смачним тортом у світі.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт.

    Цей торт дуже смачний, але і витратитися на нього доведеться не слабо. Давайте підготуємо всі інгредієнти, і ні в якому разі нічого не упустимо. Наш торт складатиметься з трьох основних частин, для кожної з них приготуємо такі інгредієнти:

Для коржів:

• Курячі яйця, білок, 8шт.
• Цукор, 1ст.
• Ядро грецького горіха, 200г.
• Борошно, 3ст.л.
• Кориця
• Сіль

Для крему:

• Молоко, 0,5ст.
• Кокосове молоко, 0,5ст.
• Цукор, 3 / 4ст.
• Згущене молоко варене, 1 / 4ст.
• Курячі яйця, жовток, 4шт.
• Вершкове масло, 300г.
• Вишнева горілка, 2ст.л.
• Ванільний цукор, 3ч.л.
• Абрикосовий джем, 2ст.л.

Для глазурі:

• Білий шоколад, 200г.
• Темний шоколад, 50г.
• Вершки 33%, 2ст.л.
• Мигдальний стружка

Як ми бачимо для коржів нам потрібно тільки білки, а для крему жовтки, так що потрібно врахувати цей момент. Ось такий чималий список всього, але повірте, воно того варте!
Почнемо наше приготування!
Естерхазі. Рецепт з фото.

1. Важливо взяти яйця з холодильника, щоб вони були прохолодними. Відокремлюємо білки від жовтків, жовтки відкладаємо на крем. Білки збиваємо міксером, додавши туди дрібку солі. Під час збивання, поступово додаємо по столовій ложці цукру. Збиваємо до тих пір, поки піна не буде стійка і блискуча.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

2. Далі, беремо горіхи і поміщаємо їх в блендер, подрібнюємо їх поки вони не стануть борошном. Готову горіхове борошно перемішуємо з корицею і борошном пшеничним, а потім потроху додаємо до білків, перемішуючи лопаткою або ложкою. Замішуємо поки не вийде густе тісто.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

3. Тепер нам знадобитися кругла форма для випікання, пергаментний папір і простий олівець. Ложем форму на аркуш паперу і обводимо її олівцем, таких шаблонів потрібно зробити шість штук, так як ми розраховуємо зробити шість коржів.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

4. Частина тісту перекладаємо на одну із заготовок і тоненьким шаром розподіляємо його по всьому колу. Це можна зробити за допомогою кондитерської лопатки, або простого великого ножа. Далі, розігріваємо духовку до 150 градусів і ставимо корж запікатися протягом 15-20 хвилин, поки він не стане світло-коричневим. Таку процедуру слід виконати з усіма шістьма коржами.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

5. Під час запікання коржів, можемо приступити до створення крему. Для початку перемішаємо кокосове і коров’яче молоко, зробити це потрібно дуже ретельно, щоб кокосове молоко добре розчинилося, і не було згустків. 1/3 молока збиваємо з цукром, потім додаємо жовтки, знову збиваємо, потім ванільний цукор і знову збиваємо.

6. Решту молока ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Для цього використовуємо каструлю з товстим дном. У кипляче молоко додаємо масу, отриману раніше, постійно перемішуємо при виливанні. Знову доводимо все до кипіння і відставляємо охолоджуватися, після чого поміщаємо в холодильник на 1:00 годину.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

7. Беремо розм’якшене масло і збиваємо вінчиком з вареним згущеним молоком. Коли маса буде однорідною, можемо додати вишневу горілку, і знову перемішуємо. Охолоджуємо отриману масу.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

8. Коли крем охолоне, перемішуємо їх гарненько і починаємо змащувати ними коржі. Крок за кроком змащуємо з нижнього коржа до верхнього. Самий верхній змащувати не потрібно! Його слід змастити розігрітим джемом, дуже тонким шаром. Нагріти його слід на водяній бані. Так само нагріваємо і білий шоколад. Коли він розтопитися, додаємо до нього вершки і дуже добре перемішуємо, потім виливаємо на верхній корж. Це потрібно зробити дуже швидко, поки шоколад не встиг охолонути. Даємо верхньому шару застигнути.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

9. Розтоплюємо темний шоколад і поміщаємо його в кондитерський рукав або кульок з невеликою дірочкою. Малюємо спіраль, починаючи з центру торта і прямуючи до країв.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

10. Як тільки спіраль намальована, потрібно акуратно ножем провести лінії з центру до країв, таких ліній має бути вісім. Тепер кожен з восьми розділених шматків ділимо ще на два, тільки тепер проводимо від краю до центру.

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

11. Боки торта обсипаємо мигдальною стружкою і залишаємо торт в холодильнику на 12:00 годин, щоб він настоявся.Tорт Естерхазі. Покроковий рецептОсь він і готовий!

Tорт Естерхазі. Покроковий рецепт

Можна сміливо приступати до чаювання!

ВІДЕО. Як зробити Естерхазі вдома?

Дивіться також...