Як приготувати уйгурський лагман?

Як приготувати уйгурський лагман?

   Але ми звернемося до витоків. Історично склалося, що рецепт лагмана був «подарований» нам уйгурами і він дещо відрізняється від того, яким ми звикли його бачити. У чому ж відмінність?

– По-перше, це консистенція. У сьогоденні в уйгурскому лагмані немає рідкої підливи. Всі складові обсмажуються!

– По-друге, ця назва. Соус в лагмані уйгурською називається сай. Зазвичай, їх готується декілька, і в залежності від уподобань гурмана вони змішуються або подаються в окремих піалах.

– Уйгурская локшина неодмінно повинна бути приготовлена витягуванням, а не нарізкою!

Рецепт. Уйгурський лагман.

Для приготування уйгурського лагмана нам знадобиться:

1.  1 ст. борошна.
2.  0,3 кг яловичини або баранячої вирізки.
3.  3 цибулини.
4.  1 невелика редька.
5.  0,5 шт. баклажана.
6.  Жменя зеленої квасолі в стручках.
7.  Селера.
8.  0,5 шт. червоного болгарського перцю.
9.  2 шт. помідора.
10.  0,5 головки часнику.
11.  Кінза, гострий перець, сіль, коріандр.

Як зробити уйгурська лагман?

    У першу чергу потрібно зробити локшину. Цей процес може зайняти тривалий час, особливо, якщо Ви новачок. Вам знадобиться:

– Вода;
– пшеничне борошно;
– Сіль.

    Найдивовижніше в приготуванні – це витягування локшини. Не дивіться на те, що ці інгредієнти вкрай прості. Саме з них вийде найвдаліша локшина.

1. Просійте борошно і додайте в неї трохи солі і воду.

Як приготувати уйгурський лагман

2. Замішане тісто потрібно розім’яти. Робіть це ретельно. Це запорука успіху.

Як приготувати уйгурський лагман

3. Зробіть з тіста «кульки» і оберніть їх. Цю грудочку потрібно на годину заховати в холодильник.

Як приготувати уйгурський лагман

4. Знову потрібно пом’яти тісто і зробити з нього джгутик.

Як приготувати уйгурський лагман

5. Наріжте отриманий джгутик на смужки скрутіть маленькі джгутики з них.

Як приготувати уйгурський лагман

6. Візьміть широке блюдо і розкладіть тонкі палички на них, обережно намастивши на них соняшникову олію. Дайте їм постояти близько 30 хвилин, стежачи, щоб тісто не заверталось. Для цього час від часу періодично перевертайте з боку на бік джгутики.

Як приготувати уйгурський лагман

7. Перевірте, чи легко витягати з тіста тонкі смужки. Якщо так – приступайте.

Обережно, взявшись за край однією рукою і притримуючи за середину іншої, повільно витягайте тісто по одній стороні. Після цього переходите на іншу.

Як приготувати уйгурський лагман

Постарайтеся зробити локшину якомога більш тонкої, адже розварившись, вона набухне.

8. Відваріть локшину. Для цього помістіть її в злегка підсолену киплячу воду.
Вариться вона дуже швидко. Дістаньте її і відкиньте на друшляк, промийте під холодною водою і трохи змастіть соняшниковою олією.

Як приготувати уйгурський лагман

9. Для класичного лагмана приготуємо лазу-чанг.

– подрібніть часник;
– Змішайте часник, кінзу, коріандр, сіль. Всіх інгредієнтів візьміть по щіпці;
– Долийте пару ложок гарячого масла;
– Відставте приправу остигати.

Як приготувати уйгурський лагман

10. Наріжемо інгредієнти для «САЄ». Їх буде два. Білий і червоний. Особливих правил нарізки немає. На ваш погляд. Однак м’ясо повинно бути розділене на тонкі шматочки.

Як приготувати уйгурський лагман

11. На сковорідці вог сильно нагрійте рослинну олію (пару ложок), висипте туди половину всьої цибулі, часнику і фасольку.
Как-приготовить-уйгурский-лагман11

  Далі – сіль, коріандр і трохи селери. Ретельно помішуйте все при смаженні.

Як приготувати уйгурський лагман

Прийшов час зайнятися м’ясом. Візьміть рівно половину. Обсмажуйте його кілька хвилин, продовжуючи мішати. Знову посоліть, додайте баклажани і редис.

Як зробити уйгурська лагман

  Долийте сюди трохи бульйону, в якому була локшина. Дочекайтеся, поки все закипить. Ще пару хвилин і можна вимикати. Білий сай готовий! Перекладіть його в інший посуд і накрийте, не даючи охолонути.

Як зробити уйгурська лагман

12. Почнемо готувати сай червоний. Візьміть ту ж сковороду, розігрійте в ній масло,
обсмажте м’ясо.

Як зробити уйгурська лагман

   Додайте сіль, коріандр і залишився лук, часник і перець. Якщо любите, візьміть гострий сорт. Обсмажуйте пару хвилинок.

Як зробити уйгурська лагман

Тепер перець і знову смажити.

Як зробити уйгурська лагман

Далі обсмажуються помідори, з яких знята шкура.

Як зробити уйгурська лагман

Тепер сіль, коріандр і кінза і знову трохи бульйону. Кип’ятимо і перекладаємо в інший посуд. Червоний сай готовий.

Як зробити уйгурська лагман

13. Перед подачею освіжіть локшину залишками гарячого бульйону. В окремих піалах подавайте саи і локшину.

Як зробити уйгурська лагман

А тут Ви побачите відео, як приготувати уйгурський лагман в домашніх умовах:

Дивіться також...