Як приготувати варення з ківі?

Як приготувати варення з ківі?

        Такий фрукт, як ківі – це корисний екзотичний фрукт з оригінальним кисленьким смаком, який він збереже навіть в консервованому вигляді. Ми розповімо Вам ряд рецептів варення з ківі для того, щоб приготувати таке незвичайне варення.

       У цій статті ми розглянемо наступні рецепти варення:

1. Варенье з агрусу з ківі.

2.Варенье з яблук і ківі.

3.«Класичне» варення з ківі.

4.Варенье з ківі і абрикосами.

5.Ківо-мандарини варення.

6.Ківі на зиму в мультиварки.

7.Варенье з банана і ківі.

8.Варенье з ківі за пару хвилин.

9.Варенье з полунички з ківі «Янтарик».

10.Конфітюр хурма-ківі.

Варення агрусу з ківі.

Склад:

– 1400 грам свіжих ківі;

– 1500 грам цукру;

– Цедра лимона;

– 50 грам лимонного фрешу;

– 500 грам агрусу;

– 500 грам виноградин. Виберіть сорт без кісточок.

         Приготування:

1) Вимийте фрукти і очистіть їх від шкірки.

Варення агрусу з ківі

2) Збийте блендером ягоди агрусу до кашки.

3) Тепер поріжте ківі.

4) Змішайте фрукти в каструлі з потовщеним дном.

5) Висипте цукор.

6) Проварюють на дрібному вогні. Зачекайте поки закипить.

Варення агрусу з ківі

7) Після 20 хвилин зніміть з вогню.

8) Зачекайте поки охолоне, і помістіть в банки.

Варення агрусу з ківі

Варення з яблук і ківі.

Склад:

– 1200 грам середнього розміру солодких яблучок;

– 1000 грам фруктів ківі;

– 2,5 склянки цукру;

– Половинка стиглого лимона.

           Приготування:

1) Помийте яблучка, зніміть шкірку і виріжте серединку. Поріжте невеликими кубиками.

2) Помийте фрукти ківі, очистіть і теж поріжте квадратиками.

Варення з яблук і ківі

3) Висипте фрукти в каструлю.

4) Прокип’ятити воду і додайте її у фрукти.

5) Чотири рази по 20 хвилин проварюйте це варення. Побачите, що джем потемнів, це означає, що він вже готовий.

6) Тепер чекайте поки охолоне, і розділіть по банках.

«Класичне» варення з ківі.

Склад:

– 1500 грам ківі;

– 1 ст.л. фрешу лимона;

– 1200 грам цукру.

            Приготування:

1) Почистіть ківі від шкури і поріжте дрібними квадратиками.

2) Фрукти покладіть в каструлю з товстим дном і побризкайте соком.

3) Далі все розмішується і відправляється на невеликий вогонь.

«Класичне» варення з ківі

4) Коли Ви побачите, що ківі розварився, насипте цукор.

5) Зачекайте поки почне кипіти, і залиште варитися ще 15 хвилин.

6) Залишилося розділити варення по банках.

Варення з ківі і абрикосами.

Склад:

– 700 грам ківі;

– 700 грам стиглих абрикос;

– 1500 грам цукру;

– 100 мл фруктового бренді;

– 200 грам желатину;

– Пара крапель фрешу лимона.

Варення з ківі і абрикосами

           Приготування:

1) Помийте і відокремте ківі від шкірки, а абрикоси відокремте від кісточок.

2) Поріжте все на кубики і складіть в каструльку.

3) Посипте цукровим піском і додайте фреш.

4) Надішліть на невеликій газ і чекайте поки закипить.

5) Помішуючи, поваріть ще 10-15 хвилин.

6) Додайте желатин і ще раз прокип’ятіть.

7) Налийте бренді.

8) Залишилося розділити по банках.

Ківо-мандаринове варення.

Склад:

– 1000 грам фруктів ківі;

– 1000 грам мандаринок;

– Пара зірок гвоздики;

– Кардамон;

– Лимонний фреш (пара ложечок);

– 0,5 кг меду;

– Цитрусова цедра.

         Приготування:

1) Ретельно промийте фрукти і зніміть шкірку. Почистіть цитрусові від кісток.

2) Ківі ріжте на скибочки, а мандарини розділіть на часточки і поріжте навпіл.

Ківо-мандаринове варення

3) У високу сковороду покладіть всі фрукти, влийте мед, змішайте.

4) Додайте фреш, гвоздику, мандаринову цедру і насіннячка кардамону.

5) На слабкому вогні кип’ятіть массу15 хвилин.

6) Зачекайте поки трохи охолоне і знову прокип’ятіть.

7) Тепер по банках і в холодильник.

Ківі на зиму в мультиварки.

Склад:

– 1000 грам фруктів ківі;

– 700 грам цукрового піску;

– 2 ст.л. фрешу лимона або лайму.

            Приготування:

1) Помийте ківі, почистіть і поріжте на маленькі кубики.

Ківі на зиму в мультиварки

2) Фрукти в мультиварку, додайте цукор і сік лимона.

3) Увімкніть на 45 хвилин.

4) Після цього варення по банках і зберігати тільки в холодильнику.

Варення з банана і ківі.

Склад:

– 10 фруктів ківі;

– 5-6 бананів;

– 3 ложечки желатину;

– Фреш лайму;

– 500 грам цукру.

         Приготування:

1) Очистіть банани від шкірки і розм’якшите їх за допомогою виделки.

2) Очистіть ківі і наріжте на кубики.

Варення з банана і ківі

3) Фрукти в каструлю, додайте цукор, желатин. Потім поставте на маленький вогонь.

4) Після кипіння потримайте варення на вогні до 10 хвилин.

Варення з банана і ківі

5) Побризкайте соком лайму.

6) Коли всі охололо, можна розливати варення по банках.

Варення з ківі за пару хвилин.

Варення з ківі за пару хвилин

Склад:

– 1500 грам ківі;

– 300 грам цукру;

– 50 грам горіхів.

          Приготування:

1) Підготуйте банки методом стерилізації.

2) Почистіть ківі і поріжте маленькими квадратиками або часточками. Як Вам більше подобається.

3) Покладіть фрукти у високу сковороду.

4) Всипте цукор.

5) Через годину ставте фрукти на вогонь.

6) Розмішайте і почекайте поки суміш закипить.

7) Додайте подрібнені горіхи.

8) Проварите зовсім небагато, близько 5 хвилин.

9) Розкладіть по банках і поставте в тепле місце на 1 день.

Варення з полунички з ківі «Янтарик».

Склад:

– 1000 грам свіжих ківі;

– 600 грам полуниці;

– 4 банана;

– 1000 грам цукру;

– Пара крапель лимонного соку;

– Ваніль за смаком.

Варення з полунички з ківі «Янтарик»

            Приготування:

1) Відокремте ківі від шкірки і поріжте на невеликі квадратики.

2) Поріжте очищені банани на скибочки.

3) Побризкайте фрешем лимона.

4) Поріжте ягоди полуниці на 4 частини.

5) Покладіть фрукти в каструльку.

6) Насипте цукор і нехай постоять там 3:00.

7) Поставте каструлю на вогонь і почекайте, поки суміш закипить.

8) Зробіть мінімальний газ і варіть ще 15 хвилин. Пам’ятайте, що потрібно знімати пінку.

9) Зачекайте охолодження.

10) переварити варення знову.

11) Зачекайте поки охолоне, і прокип’ятити востаннє.

12) Нехай варення трохи охолоне, і розділіть по банках.

Конфітюр хурма-ківі.

Склад:

– 1500 грам ківі;

– 500 грам хурми;

– лимонний сік;

– 2 упаковки желатину;

– Ванілін за смаком.

           Приготування:

1) Помийте фрукти, почистіть і дрібно поріжте.

2) Складіть нарізані фрукти до блендера і збийте до кашки.

3) Насипте цукровий пісок, влийте фреш і додайте ванілін.

4) Збийте блендером ще один раз.

5) Доведіть до кипіння і проваріть протягом 5-7 хвилин.

6) Помішуйте масу постійно.

7) Після охолодження розливайте конфітюр по красивих баночках.

Конфітюр хурма-ківі

Відео. Варення з ківі.

Дивіться також...