Як приготувати варення з ківі?
Такий фрукт, як ківі – це корисний екзотичний фрукт з оригінальним кисленьким смаком, який він збереже навіть в консервованому вигляді. Ми розповімо Вам ряд рецептів варення з ківі для того, щоб приготувати таке незвичайне варення.
У цій статті ми розглянемо наступні рецепти варення:
1. Варенье з агрусу з ківі.
2.Варенье з яблук і ківі.
3.«Класичне» варення з ківі.
4.Варенье з ківі і абрикосами.
5.Ківо-мандарини варення.
6.Ківі на зиму в мультиварки.
7.Варенье з банана і ківі.
8.Варенье з ківі за пару хвилин.
9.Варенье з полунички з ківі «Янтарик».
10.Конфітюр хурма-ківі.
Варення агрусу з ківі.
Склад:
– 1400 грам свіжих ківі;
– 1500 грам цукру;
– Цедра лимона;
– 50 грам лимонного фрешу;
– 500 грам агрусу;
– 500 грам виноградин. Виберіть сорт без кісточок.
Приготування:
1) Вимийте фрукти і очистіть їх від шкірки.
2) Збийте блендером ягоди агрусу до кашки.
3) Тепер поріжте ківі.
4) Змішайте фрукти в каструлі з потовщеним дном.
5) Висипте цукор.
6) Проварюють на дрібному вогні. Зачекайте поки закипить.
7) Після 20 хвилин зніміть з вогню.
8) Зачекайте поки охолоне, і помістіть в банки.
Варення з яблук і ківі.
Склад:
– 1200 грам середнього розміру солодких яблучок;
– 1000 грам фруктів ківі;
– 2,5 склянки цукру;
– Половинка стиглого лимона.
Приготування:
1) Помийте яблучка, зніміть шкірку і виріжте серединку. Поріжте невеликими кубиками.
2) Помийте фрукти ківі, очистіть і теж поріжте квадратиками.
3) Висипте фрукти в каструлю.
4) Прокип’ятити воду і додайте її у фрукти.
5) Чотири рази по 20 хвилин проварюйте це варення. Побачите, що джем потемнів, це означає, що він вже готовий.
6) Тепер чекайте поки охолоне, і розділіть по банках.
«Класичне» варення з ківі.
Склад:
– 1500 грам ківі;
– 1 ст.л. фрешу лимона;
– 1200 грам цукру.
Приготування:
1) Почистіть ківі від шкури і поріжте дрібними квадратиками.
2) Фрукти покладіть в каструлю з товстим дном і побризкайте соком.
3) Далі все розмішується і відправляється на невеликий вогонь.
4) Коли Ви побачите, що ківі розварився, насипте цукор.
5) Зачекайте поки почне кипіти, і залиште варитися ще 15 хвилин.
6) Залишилося розділити варення по банках.
Варення з ківі і абрикосами.
Склад:
– 700 грам ківі;
– 700 грам стиглих абрикос;
– 1500 грам цукру;
– 100 мл фруктового бренді;
– 200 грам желатину;
– Пара крапель фрешу лимона.
Приготування:
1) Помийте і відокремте ківі від шкірки, а абрикоси відокремте від кісточок.
2) Поріжте все на кубики і складіть в каструльку.
3) Посипте цукровим піском і додайте фреш.
4) Надішліть на невеликій газ і чекайте поки закипить.
5) Помішуючи, поваріть ще 10-15 хвилин.
6) Додайте желатин і ще раз прокип’ятіть.
7) Налийте бренді.
8) Залишилося розділити по банках.
Ківо-мандаринове варення.
Склад:
– 1000 грам фруктів ківі;
– 1000 грам мандаринок;
– Пара зірок гвоздики;
– Кардамон;
– Лимонний фреш (пара ложечок);
– 0,5 кг меду;
– Цитрусова цедра.
Приготування:
1) Ретельно промийте фрукти і зніміть шкірку. Почистіть цитрусові від кісток.
2) Ківі ріжте на скибочки, а мандарини розділіть на часточки і поріжте навпіл.
3) У високу сковороду покладіть всі фрукти, влийте мед, змішайте.
4) Додайте фреш, гвоздику, мандаринову цедру і насіннячка кардамону.
5) На слабкому вогні кип’ятіть массу15 хвилин.
6) Зачекайте поки трохи охолоне і знову прокип’ятіть.
7) Тепер по банках і в холодильник.
Ківі на зиму в мультиварки.
Склад:
– 1000 грам фруктів ківі;
– 700 грам цукрового піску;
– 2 ст.л. фрешу лимона або лайму.
Приготування:
1) Помийте ківі, почистіть і поріжте на маленькі кубики.
2) Фрукти в мультиварку, додайте цукор і сік лимона.
3) Увімкніть на 45 хвилин.
4) Після цього варення по банках і зберігати тільки в холодильнику.
Варення з банана і ківі.
Склад:
– 10 фруктів ківі;
– 5-6 бананів;
– 3 ложечки желатину;
– Фреш лайму;
– 500 грам цукру.
Приготування:
1) Очистіть банани від шкірки і розм’якшите їх за допомогою виделки.
2) Очистіть ківі і наріжте на кубики.
3) Фрукти в каструлю, додайте цукор, желатин. Потім поставте на маленький вогонь.
4) Після кипіння потримайте варення на вогні до 10 хвилин.
5) Побризкайте соком лайму.
6) Коли всі охололо, можна розливати варення по банках.
Варення з ківі за пару хвилин.
Склад:
– 1500 грам ківі;
– 300 грам цукру;
– 50 грам горіхів.
Приготування:
1) Підготуйте банки методом стерилізації.
2) Почистіть ківі і поріжте маленькими квадратиками або часточками. Як Вам більше подобається.
3) Покладіть фрукти у високу сковороду.
4) Всипте цукор.
5) Через годину ставте фрукти на вогонь.
6) Розмішайте і почекайте поки суміш закипить.
7) Додайте подрібнені горіхи.
8) Проварите зовсім небагато, близько 5 хвилин.
9) Розкладіть по банках і поставте в тепле місце на 1 день.
Варення з полунички з ківі «Янтарик».
Склад:
– 1000 грам свіжих ківі;
– 600 грам полуниці;
– 4 банана;
– 1000 грам цукру;
– Пара крапель лимонного соку;
– Ваніль за смаком.
Приготування:
1) Відокремте ківі від шкірки і поріжте на невеликі квадратики.
2) Поріжте очищені банани на скибочки.
3) Побризкайте фрешем лимона.
4) Поріжте ягоди полуниці на 4 частини.
5) Покладіть фрукти в каструльку.
6) Насипте цукор і нехай постоять там 3:00.
7) Поставте каструлю на вогонь і почекайте, поки суміш закипить.
8) Зробіть мінімальний газ і варіть ще 15 хвилин. Пам’ятайте, що потрібно знімати пінку.
9) Зачекайте охолодження.
10) переварити варення знову.
11) Зачекайте поки охолоне, і прокип’ятити востаннє.
12) Нехай варення трохи охолоне, і розділіть по банках.
Конфітюр хурма-ківі.
Склад:
– 1500 грам ківі;
– 500 грам хурми;
– лимонний сік;
– 2 упаковки желатину;
– Ванілін за смаком.
Приготування:
1) Помийте фрукти, почистіть і дрібно поріжте.
2) Складіть нарізані фрукти до блендера і збийте до кашки.
3) Насипте цукровий пісок, влийте фреш і додайте ванілін.
4) Збийте блендером ще один раз.
5) Доведіть до кипіння і проваріть протягом 5-7 хвилин.
6) Помішуйте масу постійно.
7) Після охолодження розливайте конфітюр по красивих баночках.