Як смажити каштани?

Як смажити каштани?

    Сьогодні ми розповімо, як смажити каштани в дома. Звичайно, ті каштани, які ростуть у вас в місті, виконують тільки декоративну роль. Інша справа – їстівний каштан. Ця рослина – символ Франції, з цього екзотичного ласоща можна приготувати королівські страви – як солодкі, так і перші і другі. Деякі з них ми запропонуємо вам нижче.

    Вам потрібен європейський (інакше його називають посівний) каштан. Як вибрати каштани для смаження? Придатні в їжу, плоди досить щільні, а їх шкаралупа блищить. Кращі їстівні каштани зморшкуваті, а шкірка у них гладка. Вони виглядають приблизно ось так. Бачите ці м’які голки?

Як смажити каштани в домашніх умовах на сковороді?

1. Робимо неглибокі надрізи. Потім потрібно налити на сковороду третину склянки води. Тушити їх необхідно півгодини під кришкою. Готові каштани м’які, це можна перевірити, просто надавивши.

2. У мікрохвильовці ви можете потримати їстівні каштани хвилин п’ять на максимумі потужності. У ємність для СВЧ необхідно також додати трохи підсоленої води.

Ось як смажити каштани на сковороді. До речі, у Франції продаються спеціальні сковороди для їх смаження з отворами, але ви можете використовувати свою звичайну антипригарну сковорідку.

Як приготувати каштани в духовці?

1. Робимо більш глибокі надрізи, ніж для смаження на сковороді.

2. Духовку перед тим, як ви туди покладете каштани, потрібно добре розігріти.

3. Тримати в духовці каштани потрібно близько 20 хвилин. З часом дуже важливо не перестаратися.

Як приготувати каштани в духовці

Тепер ви знаєте, як правильно смажити каштани, щоб вони вийшли дуже смачними. Найкраще їсти каштани, поки вони теплі, холодними вони стають несмачними. Сирі каштани краще зберігати в холодному і темному місці.

Інші страви з європейських каштанів.

Каштани можна збити в блендері з теплим молоком. Це дуже смачно. Особливо у вигляді соусу до страв – дуже ніжного, що дає відмінний смак. Такий продукт універсальний, ви можете навіть додати готове пюре з каштанів в морозиво.

Як приготувати каштани в духовці

Десерти з каштанів.

З каштанів виходять дуже смачні муси. Вони поєднують красу і користь. Наприклад, можна приготувати мус з апельсином і фісташками. Потрібно збити вершки, каштани потримати на сковороді протягом 3 хвилин, природно, очистивши їх, зробивши надрізи, про що було написано вище, коли ми описували, як смажити каштани. Після чого їх подрібнюють у блендері, змішують з вершками. Мус на півгодини забирається в холодильник. Після чого з апельсина видавлюють сік, а цедру дрібно нарізають і все це вводять в охолоджений мус. Нарешті, дрібно рубаємо фісташки і також додаємо в мус.

Для нас це все ще поки що страва екзотичне. Але каштани вже починають з’являтися в супермаркетах. Так що буде зовсім не зайвий кожній господині знати, як смажити каштани в домашніх умовах.

Як приготувати каштани в духовці

Збирати каштани потрібно восени. Вони – джерело вітамінів А і С, цинку, фолієвої кислоти та інших речовин, які особливо добре зберігаються, якщо каштани їсти сирими. Тільки потрібно зняти з них шкірку і плівку. У

Франції їх часто так і їдять, прямо з дерева. За смаком сирої каштан нагадає вам горіх. Корисні властивості цього продукту втрачаються при тривалому зберіганні. Якщо ви прагнете схуднути, можете не переживати за свою вагу і вживати плоди каштана в будь-яких кількостях, тому що вони містять мало калорій.

Як приготувати каштани в духовці

Каштан – дерево-довгожитель, перші плоди починають з нього одержувати через 20 років після того, як дерево посаджено. У країнах СНД ви практично не зустрінете їстівний каштан, крім як у ботанічному саду.

Дивіться також...