Як варити гречку?

Ви знаєте хто «цариця всіх круп»? Правильно, гречка! Про неї і піде мова в сьогоднішній статті. У гречці багато корисних мікроелементів, вітамінів, а також є фолієва кислота. Лікарі радять вживати її, коли люди після операції, відчувають часто оніміння кінцівок, а також рекомендується вживати діабетикам, спортсменам і вагітним жінкам.
Гречка – солдатська їжа, т.к поживна і ситна. Якщо ви плануєте сісти на дієту, то сміливо можна вживати в їжу, тому що в ній мало калорій.

У чому користь гречки?
Крупа дуже корисна, аналогів немає. Розглянемо користь продукту:

– зміцнює серцевий м’яз;
– нормалізує обмін речовин;
– очищає кишечник і печінку;
– покращує кровообіг;
– для підняття гемоглобіну;
– підвищує імунітет;
– нормалізує шлунково-кишкового тракту;

Гречку радять школярам і спортсменам, щоб збільшити запаси енергії в організмі. Рекомендують вагітним, щоб організм отримував багато вітамінів і мікроелементів.
Окремо варто сказати про вживання гречки при онкології. Вважається, що ній присутній спеціальну речовину, яка пригнічує ракові клітини.

Як приготувати гречку в каструлі?
Розповімо, класичний рецепт як приготувати гречку?

1. Для приготування гречки нам необхідно:
– 1 стакан з гречкою;
– глибока тарілка;
– 2 склянки води;
– каструля;
– сіль;

2. У глибоку тарілку насипаємо крупу.

3. Підносіть тарілку до крана і наливаємо води. Заважаємо, чорні крупинки видаляємо. Зливаємо воду. Промиваємо 2 рази.

4. У каструлю наливаємо 2 склянки води і додаємо сіль (половина чайної ложки). Ставимо на плиту. Потім накриваємо кришкою.

5. Поступово вода буде випаровуватися. Подивіться через 10, а краще 15 хвилин. Можна розсунути гречку ножем або ложкою і подивитися на дно. Вода повинна бути на самому дні. Чекаємо коли вона википить і вимикаємо.

6. За смаком додаємо вершкове масло, цукор, піджарку (цибуля, морква, м’ясо, зелень) або молоко. І вживаємо в їжу!

Як можна застосовувати гречку не в їжі?
Подушки з гречаним лушпинням.
Якщо ви стежите за своїм здоров’ям, то напевно бачили в продажу подушки з гречаним лушпинням. Виробник обіцяє корисний сон. Така подушка приймає положення голови, тим самим робить невеликий масаж голови.

Прогрівання носа.
Прогрівання носових пазух, коли ніс зовсім не дихає. У невеликий мішечок насипаємо трохи гречки, кладемо на блюдце і в мікрохвильову піч на кілька секунд. Крупа нагрівається. Прикладаємо до носі. Протягом дня робимо кілька разів, і тоді ніс починає дихати.

Гречка добре поєднується з м’ясом. Багато батьків дають дітям гречку з молоком (наливають стакан молока в гречку) – це корисний сніданок для малюка.
Намагайтеся якомога частіше додавати в свій раціон харчування гречку. Поживний, корисний продукт для організму.

Як часто ви вживаєте гречку?

Відео. Як варити гречку на воді. Найшвидший рецепт приготування.

Дивіться також...