Як варити раків?
Любителі пива зустрічаються і серед молоді, і серед людей більш зрілого віку. І ті, й інші люблять до нього всілякі закуски – чіпси, сухарики, сушену рибу і кальмарів. Однак деякі мають більш консервативні смаки і відають перевагу вареним ракам. Якщо ви належите до числа любителів приготування членистоногих, вам напевно буде цікаво дізнатися пару кулінарних хитрощів і нових способів приготування цієї закуски.
Як варити раків у домашніх умовах?
Існують різні можливості приготування цієї страви, проте для всіх них спільним є перший етап – підготовка. Коли ви принесли раків додому, складіть їх у велику ємність -і залийте чистою водою. Так буде простіше видалити з них бруд – він може забиватися під панцирі і ніжки. Залиште їх на півгодини, а потім промийте їх зубною щіткою. Це досить не цікавий процес, але необхідна процедура – якщо членистоногих НЕ очистити від бруду, вони збережуть запах мулу, який зіпсує блюдо. Після чищення зубною щіткою, налийте нову воду і нехай постоять там ще приблизно годину. Відмивши раків від непотрібних «добавок», можна приступати до їх безпосереднього їх варіння.
Майте на увазі – раки готуються живими, оскільки після смерті в організм рака практично відразу починається процес розкладання, виділяються токсичні речовини і людина при їх вживанні може отруїтися.
І тут у новачків часто виникне питання – а як правильно варити раків? Основний спосіб – це раки, зварені у воді, з якого виникли варіації. Тому спочатку розглянемо його.
Що потрібно для того, щоб зварити раків:
– Раки – 2 кг;
– Вода – 4 л;
– Сіль – 7 столових ложок;
– Лавровий лист – 3 шт .;
– Кріп – 1 пучок або 1 парасольку;
– Чорний перець горошком – 10 шт.
Що робити, щоб зварити раків.
1. У глибоку каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, додаємо сіль і зазначені спеції.
2. В кип’ячену воду опускаємо раків вниз головою. Варимо в киплячій воді.
3. Ступінь готовності можливо визначити візуально – готові раки змінюють свій колір на яскраво-червоний.
4. Блюдо готове, можемо подавати.
Відео. Як варити раків?
Звичайно, в процесі приготування потрібно звертати увагу на нюанси. Багатьох цікавить така подробиця – скільки варити раків за часом? Все ж таки треба якось орієнтуватися – не хочеться стояти над каструлею всі двадцять хвилин. Тут все просто: час варіння збільшується залежно від розміру. Маленьким ракам вистачить 5 хвилин, великим знадобиться до 20 хвилин.
Якщо вас цікавило питання, як варити раків з кропом, то, напевно зацікавлять варіанти, приготування їх в пиві, вині і молоці.
Як варити раків у пиві?
Для цього способу, крім перерахованих вище компонентів, нам потрібно світле пиво. Темне не беріть – воно дасть гіркоту. При цьому воду ніхто не відміняв – в цілому води та пива беремо в рівних пропорціях, і додаємо ще півлітра пива.
1. Пиво з водою змішуємо, доводимо до кипіння.
2. Додаємо сіль, спеції. У киплячу суміш вниз головою опускаємо раків.
3. Прикидаємо час приготування (а воно, як ми пам’ятаємо, відрізняється залежно від того, наскільки рак великий) і відключаємо піч на п’ять хвилин раніше, залишаючи раком злегка не доварені.
4. Це компенсується тим, що ми залишимо раків у окропі хвилин на 20-25 під закритою кришкою.
5. Після закінчення цього часу дістаємо раків з каструлі, подаємо на стіл.
6. Звертаємо вашу увагу, що не варто вживати воду, в якій варилися раки.
Відео. Як варити раків у пиві?
Як варити раків у вині?
Для приготування нам будуть потрібні овочі – цибулина і морквина, а також сухе біле вино в пропорції з водою 1: 1.
1. З’єднуємо воду і вино в посуді, яку ми використовуємо для приготування раків. Нагріваємо до кипіння.
2. Подрібнюємо цибулю і моркву, закладаємо в каструлю, додаємо приправи, а от від солі утримаємося.
3. У підготовлений окріп вниз головою опускаємо раків, варимо 20 хвилин.
Як варити раків у молоці?
Тут нам знадобиться кількість молока, достатню для того, щоб покрити підготовлених раків.
1. Молоко доводимо до максимальної температури і охолоджуємо до кімнатної.
2. Вимитих і перебраних раків заливаємо прохолодним молоком і залишаємо настоюватися три години.
3. Дістаємо, промиваємо і опускаємо в киплячу воду. Додаємо сіль, запашний перець і лавровий лист. Молоко не виливаємо – воно нам ще знадобиться. Варимо раків до готовності.
4. Коли раки дійдуть до кондиції, воду зіллємо, а на її місце наллємо відставлений молоко, чекаємо, поки воно не закипить.
5. Раки готові до подачі.
Є ще один чудовий варіант – раки, зварені в розсолі.
1. Готуємо раків по основному рецепту – на воді. Коли вони почервоніють, зливаємо воду.
2. Замість води в каструлю з раками вливаємо огірковий розсіл, який доводимо до кипіння.
3. Додамо в розсіл шість столових ложок сметани і прокип’ятимо протягом семи хвилин.
4. Викладаємо раків на тарілку, прикрашаємо, подаємо.
Виходячи з цих варіантів, стає зрозуміло, скільки варити раки після кипіння. Притому, що важливу роль має розмір, кількісний чинник, нюанси рецепта, час, який раки знаходяться у воді, після кипіння, становить приблизно до 30 хвилин. Тому, дотримуючись наведених рекомендацій, ви легко зможете приготувати цю просту, але цікаву закуску.