Як варити раків?

Як варити раків

    Любителі пива зустрічаються і серед молоді, і серед людей більш зрілого віку. І ті, й інші люблять до нього всілякі закуски – чіпси, сухарики, сушену рибу і кальмарів. Однак деякі мають більш консервативні смаки і відають перевагу вареним ракам. Якщо ви належите до числа любителів приготування членистоногих, вам напевно буде цікаво дізнатися пару кулінарних хитрощів і нових способів приготування цієї закуски.

Як варити раків у домашніх умовах?

Існують різні можливості приготування цієї страви, проте для всіх них спільним є перший етап – підготовка. Коли ви принесли раків додому, складіть їх у велику ємність -і залийте чистою водою. Так буде простіше видалити з них бруд – він може забиватися під панцирі і ніжки. Залиште їх на півгодини, а потім промийте їх зубною щіткою. Це досить не цікавий процес, але необхідна процедура – якщо членистоногих НЕ очистити від бруду, вони збережуть запах мулу, який зіпсує блюдо. Після чищення зубною щіткою, налийте нову воду і нехай постоять там ще приблизно годину. Відмивши раків від непотрібних «добавок», можна приступати до їх безпосереднього їх варіння.

Як варити раків

Майте на увазі – раки готуються живими, оскільки після смерті в організм рака практично відразу починається процес розкладання, виділяються токсичні речовини і людина при їх вживанні може отруїтися.
І тут у новачків часто виникне питання – а як правильно варити раків? Основний спосіб – це раки, зварені у воді, з якого виникли варіації. Тому спочатку розглянемо його.

Що потрібно для того, щоб зварити раків:

– Раки – 2 кг;
– Вода – 4 л;
– Сіль – 7 столових ложок;
– Лавровий лист – 3 шт .;
– Кріп – 1 пучок або 1 парасольку;
– Чорний перець горошком – 10 шт.

Що робити, щоб зварити раків.

1. У глибоку каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, додаємо сіль і зазначені спеції.

Як варити раків

2. В кип’ячену воду опускаємо раків вниз головою. Варимо в киплячій воді.

Як варити раків

3. Ступінь готовності можливо визначити візуально – готові раки змінюють свій колір на яскраво-червоний.

Як варити раків

4. Блюдо готове, можемо подавати.

Як варити раків

Відео. Як варити раків?

Звичайно, в процесі приготування потрібно звертати увагу на нюанси. Багатьох цікавить така подробиця – скільки варити раків за часом? Все ж таки треба якось орієнтуватися – не хочеться стояти над каструлею всі двадцять хвилин. Тут все просто: час варіння збільшується залежно від розміру. Маленьким ракам вистачить 5 хвилин, великим знадобиться до 20 хвилин.

Якщо вас цікавило питання, як варити раків з кропом, то, напевно зацікавлять варіанти, приготування їх в пиві, вині і молоці.

Як варити раків у пиві?

Для цього способу, крім перерахованих вище компонентів, нам потрібно світле пиво. Темне не беріть – воно дасть гіркоту. При цьому воду ніхто не відміняв – в цілому води та пива беремо в рівних пропорціях, і додаємо ще півлітра пива.

Як варити раків у пиві

1. Пиво з водою змішуємо, доводимо до кипіння.

Як варити раків у пиві

2. Додаємо сіль, спеції. У киплячу суміш вниз головою опускаємо раків.

3. Прикидаємо час приготування (а воно, як ми пам’ятаємо, відрізняється залежно від того, наскільки рак великий) і відключаємо піч на п’ять хвилин раніше, залишаючи раком злегка не доварені.

Як варити раків у пиві

4. Це компенсується тим, що ми залишимо раків у окропі хвилин на 20-25 під закритою кришкою.

5. Після закінчення цього часу дістаємо раків з каструлі, подаємо на стіл.

Як варити раків у пиві

6. Звертаємо вашу увагу, що не варто вживати воду, в якій варилися раки.

Відео. Як варити раків у пиві?

Як варити раків у вині?

   Для приготування нам будуть потрібні овочі – цибулина і морквина, а також сухе біле вино в пропорції з водою 1: 1.

1. З’єднуємо воду і вино в посуді, яку ми використовуємо для приготування раків. Нагріваємо до кипіння.

2. Подрібнюємо цибулю і моркву, закладаємо в каструлю, додаємо приправи, а от від солі утримаємося.

Як варити раків у вині

3. У підготовлений окріп вниз головою опускаємо раків, варимо 20 хвилин.

Як варити раків у молоці?

Тут нам знадобиться кількість молока, достатню для того, щоб покрити підготовлених раків.

Як варити раків у молоці

1. Молоко доводимо до максимальної температури і охолоджуємо до кімнатної.
2. Вимитих і перебраних раків заливаємо прохолодним молоком і залишаємо настоюватися три години.
3. Дістаємо, промиваємо і опускаємо в киплячу воду. Додаємо сіль, запашний перець і лавровий лист. Молоко не виливаємо – воно нам ще знадобиться. Варимо раків до готовності.
4. Коли раки дійдуть до кондиції, воду зіллємо, а на її місце наллємо відставлений молоко, чекаємо, поки воно не закипить.
5. Раки готові до подачі.

Є ще один чудовий варіант – раки, зварені в розсолі.

раки, зварені в розсолі

1. Готуємо раків по основному рецепту – на воді. Коли вони почервоніють, зливаємо воду.
2. Замість води в каструлю з раками вливаємо огірковий розсіл, який доводимо до кипіння.
3. Додамо в розсіл шість столових ложок сметани і прокип’ятимо протягом семи хвилин.
4. Викладаємо раків на тарілку, прикрашаємо, подаємо.

   Виходячи з цих варіантів, стає зрозуміло, скільки варити раки після кипіння. Притому, що важливу роль має розмір, кількісний чинник, нюанси рецепта, час, який раки знаходяться у воді, після кипіння, становить приблизно до 30 хвилин. Тому, дотримуючись наведених рекомендацій, ви легко зможете приготувати цю просту, але цікаву закуску.

Дивіться також...