Як варити яйця?
Яйця дуже смачний і корисний продукт, який відмінно підходить для дієтичного харчування, як в сирому, так і звареному вигляді. Крім того, варені яйця – частий інгредієнт в різних салатах і стравах. Ми Вам розповімо, як правильно їх варити в залежності від того, який стан жовтка Вам необхідно.
Скільки часу потрібно варити яйця?
Процес варіння курячих яєць:
Етап №1.
Придбані заздалегідь сирі яйця в першу чергу ретельно вимийте. Це дуже важливо, адже на шкаралупі можуть бути збудники різних інфекцій.
Етап №2.
Підготуйте неглибоку каструльку і заповніть її холодною водою так, щоб каструлька заповнилася на 2/3.
Етап №3.
Акуратно покладіть яйця у воду, щоб вода повністю покрила їх. Влийте чайну ложечку оцту і додайте трохи солі.
Етап №4.
Кип’ятіть воду від 7 до 10 хвилин, залежно від того, який їх стан хочете отримати.
Етап №5.
Після цього знімайте каструлю з вогню, і зливайте воду. Потім помістіть яйця під холодну воду.
Етап №6.
Розбийте шкаралупу.
Етап №7.
Очистіть яйця.
Яйця качок.
Варто пам’ятати про те, що качині яйця птахів вживати вкрай небезпечно. Досить часто в них знаходять збудники сальмонельозу, тому намагайтеся уникати вживання їх сирими або як інгредієнт для омлетів. Оптимальним варіантом буде застосувати їх у тісті. Якщо все ж з якихось причин Вам доводиться готувати таке яйце, то кип’ятіть його впродовж 20 хвилин. Цього часу і високої температури кип’ятіння буде досить, щоб убити можливу інфекцію.
Яйця інших сухопутних птахів.
Ці продукти харчування не просто безпечний для вживання, а й надзвичайно корисний. До того ж, він чудово підходить як компонент дієтичного харчування. Ми розповімо Вам кілька простих варіантів приготування яєць птиці.
Що таке перепелині яйця і як їх варити?
Яйця перепелів вважаються дуже цінним гіпоалергенним продуктом, який рекомендовано в якості елемента раціону харчування для дітей. Способів варіння теж існує декілька.
Просте запитання: «Скільки варити перепелині яйця» викликає у багатьох труднощі. Допоможемо розібратися.
З огляду на те, що ці яйця значно менше, ніж будь-які інші, наприклад, курячі і мають відносно тонку шкаралупу, варяться вони менше. Так, наприклад, якщо Вас цікавить, скільки варити перепелині яйця круто, то це всього 5 хвилинок в киплячій воді.
Перепелині яйця всмятку варяться всього кілька хвилин.
Отже, спочатку просто промийте яйця.
Потім акуратно покладіть в ємність, де Ви плануєте готувати яйця.
Залийте яйця і трохи підсолити. Ставте на невеликий вогонь і чекайте, поки вони закиплять.
Проваріть три хвилинки і зливайте воду.
Залийте холодною проточною водою і залиште до охолодження яєць в ній.
Тепер можна зливати воду і чистити яйця!
Оскільки яйця перепелів лікарі рекомендують вживати і дітям, то виникає логічне запитання: скільки і як зварити перепелині яйця для дитини. За великим рахунком, принцип їх варіння для діток не відрізняється від звичайного. Всього 3 хвилини в киплячій воді – і яйця повністю готові до вживання. Єдине, що можливо Вашим малюкам буде цікавіше їсти яйце-пашот. Адже з цих плямистих маленьких яєць їх теж можна приготувати. Принцип нічим не відрізняється від звичайного базового.
Чи можна зварити яйце в мікрохвильовці?
Щоб вийшло яйце не в круту в мікрохвильовій печі, покладіть кілька яєць, бажано маленьких перепелиних, в чашку з водою і поставте її в мікрохвильовку, з встановленою потужністю близько 500Вт на 3-4 хвилини. Після цього помістіть їх ненадовго в холодну воду, а потім очистіть.
Як правильно варити яйця?
Яйця є, напевно, найпростішим блюдом, здатним вгамувати апетит і отримати при цьому багатий комплекс вітамінів і корисних речовин для організму. Варіантів і методів варіння яєць існує чимало. Ось кілька з них:
Припустимо, що Ви хочете зварити яйця в круту. Як і скільки варити яйця в круту? Що для цього потрібно? Все дуже просто!
Ідеально приготоване яйце круто володіє м’яким, кремовим відтінком, рівномірно проварений жовток. Такі яйця ідеально підходять для салатів. Щоб зробити яйця в круту самому, необхідно помістити сирі яйця в каструлю з холодною водою, довести до кипіння і прокип’ятити 7-9 хвилин. Робити це потрібно на середньому вогні, не накриваючи при цьому кришкою.
Ще один варіант варіння яєць полягає в тому, щоб довести їх до кипіння, потім вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і потримати, таким чином, ще близько 20 хвилин.
Такі яйця можна зберігати в звареному вигляді до п’яти днів, природно, тільки в холодильнику.
А ось, як приготувати яйце-пашот, Ви напевно ще не знаєте, але не турбуйтеся, це нескладно і у Вас вийде.
Яйця-пашот являють собою яйця, зварені без шкаралупи. Вони відмінно підходять не тільки для салатів і приготування бутербродів, а й гарні в якості окремого страви.
Для приготування найкраще підійдуть найсвіжіші яйця, вік яких не більше тижня. Це дійсно принципово, тому зверніть увагу на цей момент.
Отже, безпосередньо приготування.
Підготуйте каструлю, влийте в неї достатню кількість води, трохи солі і ложку оцту. Доведіть воду до кипіння.
Для гурманів існує безліч рецептів, в яких для варіння яєць-пашот використовується молоко, вино або інша рідина.
Тепер в невелику тарілочку вбийте яйце.
Зменшіть вогонь до мінімуму і акуратно перелийте яйце у воду.
Проваріть так яйце кілька хвилин і діставайте. Білок повинен бути досить густий.
Яйця-пашот потрібно відразу ж вживати в їжу, так як після тривалого лежання вони завітрюються. Єдиний спосіб їх зберегти – помістити в холодну воду. Після цього – можна трохи підігріти і подавати до столу!
Як варити яйця всмятку?
Як зварити яйце не в круту, здавалося б, знає кожен. Однак не у всіх виходить бажаний ніжний м’який жовток. Щоб все вийшло, дотримуйтесь нашої інструкції.
Для варіння яєць всмятку візьміть краще яйця середньої кімнатної температури і занурте їх у каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння. Подальше час варіння залежить від того, який стан яєць Ви хочете отримати. Так, час від 2 до 4 хвилин відповідає стану жовтка від дуже рідкого до досить густого.
Можна також варити яйця, опустивши їх у вже киплячу воду. У такому випадку вони повинні зваритися в середньому за 5 хвилин.
Як і скільки варити яйця в мішечку?
Яйця в мішечок є аналогом яєць не в круту і варяться вони схожим чином. Всього 5 хвилин кипіння і яйця з рідким жовтком повністю готові.
Як зварити яйця, щоб вони легко чистилися?
Частка яєць не завжди буває легкою, щоб цього уникнути, помістіть яйця після варіння під струмінь холодної води. Якщо шкаралупа і після цього погано знімається, робіть це під струменем прохолодної води. Крім того, спростить завдання чищення ложечка солі, додана при кипінні яєць.
Якщо розбити шкаралупу з тупого боку і почати чистку звідти, то це теж значно полегшить процес.
Прості поради і правила варіння яєць.
Правило №1.
Для рівномірного проварювання яєць, злегка Тряхніть їх. Тільки після цього їх можна починати варити.
Правило №2.
Якщо Вам потрібні варені яйця з цілісною шкаралупою, Ваш вихід – варіння яєць на пару.
Правило №3.
Підсолена вода під час варіння – відмінне рішення, щоб легко почистити яйця.
Правило №4.
Хочете дізнатися, варене яйце або сире? Крутоніть його на столі. Швидкі обертання скажуть Вам про те, що яйце вже готове.
Правило №5.
Проварювати яйця рекомендується не накриваючи і на повільному вогні.
Правило №6.
Якщо в процесі варіння яйце спливло над водою, негайно викиньте його, воно зіпсовано.
Про те, як варити яйця, Ви можете подивитися в цьому відео: