Як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки?
У наш час багато різних сортів вершкового масла: Селянське, Простоквашино, Natura, Anchor, Вершкове, Доярушка, Богородское, President, Бреслая-Литовська та інші фірми виробники. Кожна людина сама робить вибір за смаком, а також фінансову сторону питання.
Є продукт схожий на вершкове масло – маргарин, спред. Виробники не завжди пишуть про це на упаковці. Є солоне і несолоне масло.
Яким має бути натуральне масло?
- У справжнього масла відсоток жиру повинен становити більше 78%.
- Перевіряємо заморожуванням. Ставимо на 1 годину в холодильник. Після 1 години виймаємо. Масло не відрізається, тільки ламається і відколюється.
- На сковорідці натуральний продукт кипить (не піниться).
- При нагріванні приємний аромат вершків.
- Маленький шматочок масла кладемо в банку, заливаємо окропом, розмішуємо виходить однорідна рідина, трохи білого кольору.
Навіщо взагалі купувати вершкове масло?
У нього входить багато з’єднань і вітамінів: Е, А, D, а також антиоксиданти. Якщо вживати в їжу по 20 г. в день, то можна поліпшити стан шкіри, зору, нервової системи. У багатьох жінок є проблема сухість шкіри – це від нестачі певних вітамінів в організмі, в основному А і Е.
При виразковій хворобі шлунка або 12-ти палої кишки людям призначають вершкове масло, т.к в ньому міститься вітамін А, який допомагає загоєнню.
Оновлення клітин (нервової тканини і головного мозку) відбувається за допомогою жирів. У зимову пору року, а також в північних регіонах масло допомагає зберегти тепло (захищає людський організм від переохолодження).
Дітям обов’язково потрібно вживати в їжу масло. Організм росте, задіюються багато розумових сил під час навчання в школі.
Масло в якості добавки до їжі добре втамовує відчуття голоду.
Наша сім’я віддає перевагу маслу Брест-Литовська. Так вийшло, що в наших руках опинилася підробка, яку ми купили на ринку (дешевше ніж в магазині) і натуральне (яку ми купуємо в магазині). І ось в чому відмінність масло натурального і підробки.
- Колір упаковки.
Колір упаковки можна тільки порівняти, коли у вас 2-а різних масла. Той хто підробляє шкодує фарби і колір упаковки виглядає блідіше.
- Шрифт.
У натурального масла жирний шрифт. У підробки шрифт тонкий.
У підробки шрифт тексту тонкий.
- Натискаємо на масло.
Натискаємо пальцями на кінчик що є сили. З натуральним нічого не відбудеться. Ну або ледве-ледве буде вм’ятина. Дивлячись скільки у вас сил.
У підробки край легко стиснеться, ефект пластиліну.
- Додаткові цифри.
З боку штрих-коду і харчової цінності, внизу є цифри. У підробленого масла є додаткові цифри.
- Саме масло.
Натуральний продукт не прилипає до етикетки, не тане, не липне.
У підробки масло прилипає до етикетці. Колір неоднорідний, дуже виражена жовтизна.
- Запах.
Окремо хочеться сказати про запах. У натурального – ледь вловив запах вершків, молока. У підробки – його складно навіть описати, але ті люди, які чутливі до запахів їсти його точно не будуть. Я б назвала запах чогось кислого, солоного, можливо коли псується молочний продукт.
Коли ви бачите таку проблему, напишіть виробнику. Інформація вказана на упаковці товару. Є сайт, електронна пошта.
Звичайно, ми написали і розповіли, де його купили і вислали фотографії.
Як зберігати вершкове масло?
Зберігають вершкове масло в холодильнику. Можна просто в рідній упаковці, а можна в спеціальному лотку. Зазвичай він складається з піддону, на нього кладуть масло без упаковки, а зверху ставиться прозора кришка. Завжди видно, скільки масло залишилося і чи потрібно купити ще.
Як намазати масло з холодильника на хліб?
Невеликий лайфхак: як намазати замерзле масло на хліб? Всі ми вічно кудись поспішаємо: на навчання, роботу, зустріч, співбесіду, з роботи додому. Робимо бутерброд з маслом, а масло просто так на хліб не наноситься. Що робити? Пропонуємо наступні варіанти:
Шматочок масла.
Можна відрізати шматочок масла, покласти на тарілку. Взяти кухоль, налити окріп, потім вилити і поставити на масло. Почекати кілька секунд, потім зняти кухоль. Беремо ножик, відрізаємо і все легко ріжеться і наноситься.
Теплий хліб.
Ставимо хліб на тарілку, підігріваємо в мікрохвильовій печі, а потім наносимо масло. Воно почне танути і його зручно розподілити по всій поверхні хліба.
Заздалегідь дістати.
Насамперед з ранку дістаємо масло, потім робимо все ранкові процедури, одягаємося. За цей час масло прийняло кімнатну температуру і стало більш м’яке.
З чим зазвичай вживають масло?
Масло корисний продукт для організму, але в помірних кількостях. Воно надає організму силу і енергії. Продукт жирний і тому багато вживати не бажано.
- Бутерброди.
На хліб намазуємо масло, а далі за бажанням: ікра, ковбаса, сир, листя салату.
Крім хліба, масло можна намазати на печиво або хлібці. У дорогу краще такі бутерброди не брати, тому що масло розтане.
- Каша.
Традиційний сніданок у багатьох націй – це каша. Відварюємо кашу, а потім кладемо шматочок масла. Воно тане, перемішуємо і їмо.
- Смажити.
Зазвичай смажать на олії, так як це вигідніше і економічніше. Але є люди, які смажать на вершковому маслі.
- Крем.
Заварний крем для пирога робиться із застосуванням масла. В основному на його виготовлення йде вся упаковка.
Коли болить горло, сідає голос, зазвичай діагноз ларингіт або тонзиліт. Хороший і дієвий рецепт: стакан молока, в нього додаємо 1 чайну ложку меду і 1 вершкового масла. Ставимо в мікрохвильовку на кілька секунд. У всіх мікрохвильовки різна потужність, тому час витримки у всіх різний. Масло має розтопиться, а молоко повинно бути гарячим. Розмішуємо і п’ємо по трохи. Масло пом’якшує стінки горла. Якщо, протягом дня випити кілька таких склянок, голос повернеться.
Якщо обвітрилися губи, то відрізаємо шматочок масла і розподіляємо по губах. Наноситься воно легко, тому що при зіткненні зі шкірою тане. Відбувається харчування і відновлення.
Краще купувати масло трохи дорожче, але в магазині. Вони повинні відповідати за якість свого продукту. На ринку краще не купувати товар або просити подивитися. Коли берете в руки трохи натиснути на масло. Якщо мнеться, значить підробка.