Як зробити батон?

Як зробити батон    Свіжа і корисна випічка в наш час – це рідкість, адже ми не знаємо з чого роблять той чи інший продукт, який лежить на прилавках наших магазинів. Сьогодні, ми хочимо поділитися з Вами рецептом приготування смачного батона, який Ви зможете їсти навіть гарячим, тим самим насолодиться його смаком сповна.

Як приготувати батон в духовці?

Батон готуємо з опарного дріжджового тіста. Слід пам’ятати, що з дріжджовим тістом, потрібно бути ніжним.

Нам потрібні спочатку зробити опару. Для неї нам потрібні наступні інгредієнти:

1. Вода, 150 гр.
2. Борошно вищого сорту, 230гр.
3. Свіжі дріжджі, 5 гр.

Робимо опару.

   Дріжджі, необхідно розвести в теплій воді, потім додати борошно, обережно замісити і поставити накритою в тепле місце на 2 години.

Як приготувати батон в духовці

Далі, приступаємо до приготування тіста.

Візьмемо інгредієнти для тіста:

1. Опара.
2. Борошно вищого сорту, 270гр.
3. Вода, 170 мл.
4. Сіль, 8 гр.
5. Цукор, 25гр.
6. Маргарин розтоплений, 17гр.

Почнемо!

1. Всі ці інгредієнти змішуємо і замішуємо в одну масу. Тісто має бути м’яким, повітряним і не прилипати до рук.

Як приготувати батон в духовці

2. Замішене тісто, накриваємо рушником і залишаємо в тепле місце на 40 хвилин.

Як приготувати батон в духовці

3. Коли тісто підійде, включаємо на розігрів духовку. Прогріваємо її до 230 градусів, після чого можемо формувати з тіста батони. Ставимо їх у духовку, чекаємо поки він трохи запечеться, після чого на ньому потрібно зробити кілька розрізів поперечних. Через 10 хвилин після випікання, скроплюємо батон простою водою, після чого печемо до повної готовності.

Як приготувати батон в духовці

Наш батон готовий! Трохи остудивши його – можемо пробувати витвір кулінарії!

ВІДЕО. Як зробити батон?

Дивіться також...