Як зробити борщ?
Борщ – традиційна страва української кухні. Напевно, кожен чув про це блюдо, і може навіть встиг спробувати. Це різновид супу, в основі якого є буряк, через що він і виходить червоного кольору. Багато господинь готують борщ своїм рідним, і у кожної є свій, особливий рецепт. Є багато рецептів цього блюда, тому що кожен намагається зробити його краще і додає щось особливе.
Рецепт приготування борщу.
Борщ – це дуже ситне і смачне блюдо, так що інгредієнтів для нього знадобитися багато, але всі вони дуже прості, нічого ексклюзивного для нашої країни немає. І так, в процесі приготування будемо використовувати:
- Яловичина, 1кг.
- Картопля, 500г.
- Капуста свіжа, 300г.
- Буряк, 400г.
- Морква, 200г.
- Цибуля, 200г.
- Томатна паста, 3ст.л.
- Оцет 6%, 1ч.л.
- Часник, 2-3 зубчики
- Лавровий лист, 2-3 листа
- Сіль
- Перець
- Рослинна олія
- Зелень
Як бачимо, список не маленький, але всі ці продукти в більшості випадків є в кожної господині.
Як зробити червоний борщ своїми руками?
Почнемо наше приготування!
1. Для початку, потрібно зайнятися м’ясом, так як на нього піде багато часу. Кладемо його в каструлю, набираємо води, поки вона повністю не покриє м’ясо, і ставимо варити. Час для варіння може зайняти до двох годин.
2. Готове м’ясо, нарізаємо невеликими шматочками.
3. Нарізане м’ясо переміщаємо в бульйон і продовжуємо варити.
4. Поки вариться м’ясо, приступимо до роботи з іншими інгредієнтами. Візьмемо цибулю, миємо, чистимо і дуже дрібно нарізаємо.
5. Далі беремо моркву, її слід так само почистити і помити, а потім натираємо її на середній тертці.
6. Капусту слід нашаткувати соломкою. Шматочки повинні бути тонкими.
7. Так само і буряк нарізаємо тонкою соломкою.
8. Далі, беремо сковорідку і обсмажуємо на рослинному маслі буряк.
9. Коли буряк трохи підсмажився, додаємо оцет і томатну пасту. Якщо паста надто густа, додаємо води. Даємо нашій масі протушитися приблизно 5 хвилин.
10. Після буряка, беремо чисту сковороду і обсмажуємо цибулю на рослинній олії.
11. Як тільки цибуля буде золотистого кольору, додаємо моркву. Продовжуємо обсмажувати.
12. Через кілька хвилин відставляємо сковорідку і продовжуємо готувати інгредієнти, тепер черга картоплі. Її слід почистити, і нарізати в будь-якій зручній для нас формі.
13. У бульйон з м’ясом, додаємо картоплю, не забуваємо його посолити.
14. Як тільки бульйон знову закипить, додаємо в нього капусту і знижуємо вогонь, варимо ще 5-7 хвилин.
15. Після капусти, додаємо буряк і продовжуємо варити на невеликому вогні, протягом 10 хвилин.
16. Потім додаємо цибулю і моркву.
17. І останні кроки, додаємо сіль, перець і лавровий лист. Даємо ще трохи постояти на вогні.
18. Прибираємо з вогню наш борщ, додаємо подрібнений часник і даємо настоятися ще 15 хвилин.
Борщ готовий і його можна подавати до столу! Для кращого смаку, в борщ можна додати сметану і зелень.
Приємного Вам апетиту!