Як зробити борщ?

Як зробити борщ

Борщ – традиційна страва української кухні. Напевно, кожен чув про це блюдо, і може навіть встиг спробувати. Це різновид супу, в основі якого є буряк, через що він і виходить червоного кольору. Багато господинь готують борщ своїм рідним, і у кожної є свій, особливий рецепт. Є багато рецептів цього блюда, тому що кожен намагається зробити його краще і додає щось особливе.

Рецепт приготування борщу.

Борщ – це дуже ситне і смачне блюдо, так що інгредієнтів для нього знадобитися багато, але всі вони дуже прості, нічого ексклюзивного для нашої країни немає. І так, в процесі приготування будемо використовувати:

  • Яловичина, 1кг.
  • Картопля, 500г.
  • Капуста свіжа, 300г.
  • Буряк, 400г.
  • Морква, 200г.
  • Цибуля, 200г.
  • Томатна паста, 3ст.л.
  • Оцет 6%, 1ч.л.
  • Часник, 2-3 зубчики
  • Лавровий лист, 2-3 листа
  • Сіль
  • Перець
  • Рослинна олія
  • Зелень

Як бачимо, список не маленький, але всі ці продукти в більшості випадків є в кожної господині.

Як зробити червоний борщ своїми руками?

Почнемо наше приготування!

1. Для початку, потрібно зайнятися м’ясом, так як на нього піде багато часу. Кладемо його в каструлю, набираємо води, поки вона повністю не покриє м’ясо, і ставимо варити. Час для варіння може зайняти до двох годин.

Як зробити борщ своїми руками

2. Готове м’ясо, нарізаємо невеликими шматочками.

Як зробити борщ своїми руками

3. Нарізане м’ясо переміщаємо в бульйон і продовжуємо варити.

Як зробити борщ своїми руками

4. Поки вариться м’ясо, приступимо до роботи з іншими інгредієнтами. Візьмемо цибулю, миємо, чистимо і дуже дрібно нарізаємо.

Як зробити борщ своїми руками

5. Далі беремо моркву, її слід так само почистити і помити, а потім натираємо її на середній тертці.

Як зробити борщ своїми руками

6. Капусту слід нашаткувати соломкою. Шматочки повинні бути тонкими.

Як зробити борщ своїми руками

7. Так само і буряк нарізаємо тонкою соломкою.

Як зробити борщ своїми руками

8. Далі, беремо сковорідку і обсмажуємо на рослинному маслі буряк.

Як зробити борщ своїми руками

9. Коли буряк трохи підсмажився, додаємо оцет і томатну пасту. Якщо паста надто густа, додаємо води. Даємо нашій масі протушитися приблизно 5 хвилин.

Як зробити борщ своїми руками

10. Після буряка, беремо чисту сковороду і обсмажуємо цибулю на рослинній олії.

Як зробити борщ своїми руками

11. Як тільки цибуля буде золотистого кольору, додаємо моркву. Продовжуємо обсмажувати.

Як зробити борщ своїми руками

12. Через кілька хвилин відставляємо сковорідку і продовжуємо готувати інгредієнти, тепер черга картоплі. Її слід почистити, і нарізати в будь-якій зручній для нас формі.

Як зробити борщ своїми руками

13. У бульйон з м’ясом, додаємо картоплю, не забуваємо його посолити.

Як зробити борщ своїми руками

14. Як тільки бульйон знову закипить, додаємо в нього капусту і знижуємо вогонь, варимо ще 5-7 хвилин.

Як зробити борщ своїми руками

15. Після капусти, додаємо буряк і продовжуємо варити на невеликому вогні, протягом 10 хвилин.

Як зробити борщ своїми руками

16. Потім додаємо цибулю і моркву.

Як зробити борщ своїми руками

17. І останні кроки, додаємо сіль, перець і лавровий лист. Даємо ще трохи постояти на вогні.

Як зробити борщ своїми руками

18. Прибираємо з вогню наш борщ, додаємо подрібнений часник і даємо настоятися ще 15 хвилин.

Як зробити борщ своїми руками

Борщ готовий і його можна подавати до столу! Для кращого смаку, в борщ можна додати сметану і зелень.

Як зробити борщ своїми руками

Приємного Вам апетиту!

Відео. Як зробити борщ своїми руками?

Дивіться також...