Як зробити буженину?

Як зробити буженину

Домашня буженина – це один з найкращих способів замінити в своєму раціоні магазинну ковбасу. Буженина з домашнього м’яса виходить неймовірно смачна, так що всі Ваші гості та рідні оцінять приготовлені з буженини бутерброди. Щоб зробити смачну буженину своїми руками потрібно використовувати хороші, свіжі продукти, і слідувати нашій інструкції.

Буженина. Рецепт з фото.

Для приготування буженини ми будемо використовувати такі інгредієнти:

  • Свинина, бажано взяти шийку або стегно, 1,5-2 кг.
  • Часник, 1 голівка
  • Сіль, 65г.
  • Чорний перець, 1ч.л.
  • Ароматні трави, 1ст.л.
  • Паприка, 1ч.л.
  • Лавровий лист, 2-3шт.

Буженина. Рецепт з фото

Так само нам знадобиться рукав для запікання.

Як зробити домашню буженину?

1. М’ясо слід добре промити під проточною водою і висушити після цього.

Як зробити домашню буженину

2. У нашому рецепті ми будемо використовувати два види розсолу, з метою отримання смачної та ніжної буженини. Перший розсіл буде дуже простий у приготуванні, нам потрібно взяти 1 літру води і додати в неї 65 грам солі. Кладемо наше м’ясо в розсіл.

Як зробити домашню буженину

3. Поки м’ясо готується, робимо другий розсіл. Доводимо до кипіння півлітра води, і потім додаємо туди чорний перець, ароматні трави, паприку і лавровий лист. Тут слід врахувати, що не всі люблять в розсолі паприку і лавровий лист, так що їх додавання не обов’язкове.

Як зробити домашню буженину

4. Чекаємо, поки розсіл охолоне.

Як зробити домашню буженину

5. Тепер у соляний розсіл з м’ясом потрібно залити другий приготований розсіл.

екаємо, доки розсіл охолоне

6. Відправляємо все в холодильник на 1-2 доби. За цей час м’ясо встигне просочитися, і значно набере ваги та об’єму.

Як-зробити-домашню-буженину6

7. Через зазначений час, дістаємо м’ясо з розсолу і заправляємо його часником.

екаємо, доки розсіл охолоне

8. Кладемо м’ясо в рукав для запікання і щільно затискаємо його. Зверху на рукаві робимо кілька невеликих дірочок, щоб пара могла виходити. Якщо немає рукава, можемо замінити його фольгою.

Як зробити домашню буженину

9. Кладемо наше упаковане м’ясо на деко, або глибоку форму і запікаємо в духовці приблизно 2 години. Температура запікання – 180 градусів. Через дві години, рукав слід прибрати, а м’ясо ще запікати півгодини.

Як зробити домашню буженину

10. Чи готове м’ясо можна перевірити за допомогою ножа – якщо сік буде червоним, це означає, що потрібно допікати. Ось як виглядає наше готове м’ясо.

Як зробити домашню буженину

    Готову буженину можемо приймати в їжу як страву, або ж робити з неї бутерброди! В результаті вона виходить неймовірно ніжна та смачна.

Як зробити домашню буженину

ВІДЕО. Як зробити буженину в домашніх умовах?

Дивіться також...