Як зробити чокер?
Тату-чокер – це прикраса, незвичайного виду, оскільки створює видимість татуювання на тілі людини. Матеріал, який використовується для створення чокера це звичайна ліска або еластична нитка, яку в магазині можна купити за дуже низькою ціною. Створити таку прикрасу своїми руками не займе у Вас багато часу і сил, так що давайте разом навчимося робити чокер.
З чого можна зробити чокер?
Багато людей задаються питанням, з чого слід робити чокер, і на це питання у нас є відповідь. Головне завдання – правильно вибрати матеріал для чокера. Це може бути ліска, або спеціальна еластична(тягнеться) ліска «спандекс». Звичайно ж, зі спандексом буде працювати простіше і вигляд у нього буде краще, але якщо вдома лежить багато ліски, то навіщо витрачати гроші? Бажано щоб ліска була чорною, так вона буде виглядати більш привабливою.
Як зробити чокер на шию?
Для створення чокера нам буде потрібно:
• Ліска
•Затискач
•Запальничка
• Бісер (за бажанням)
Ці матеріали не важко знайти на прилавках магазинів, та і коштувати вони будуть лічені копійки. Підготувавши все, можемо починати.
1. Відрізаємо ліску довжиною в 2,5 метра. Згинаємо її навпіл. Щоб зручніше було робити чокер, зажим краще прикріпити до якоїсь книги або дощечки.
2. Згин ліски вставляємо під зажим, тим самим фіксуємо її. Далі, беремо ліву частину ліски і ложем наверх правою.
3. Тепер, кінець правої частини ліски просовуємо назад під праву частину (як показано на фото).
Ось така петелька у нас повинна вийти:
4. Тепер цю петлю потягує в самий верх.
5. Наступним кроком, беремо ліву частину ліски і ложем вниз правій частині.
6. І знову робимо петлю, лівий кінець ліски просовуємо під ліву частину.
7. Знову потягує петельку до верху.
8. Продовжуємо плетіння, таким чином, спочатку правою частиною ліски робимо петлю, потім лівою.
9. За бажанням творця, можна прикрасити чокер бісером, час від часу нанизуючи його на ліску.
10. Плетемо чокер до потрібної нам довжини, потім обрізаємо зайві краї.
11. За допомогою запальнички плавимо кінці і з’єднуємо їх, утворюючи кільце.
12. Другий кінець чокера, дістаємо з затискання, так само видаляємо зайву довжину, і вже готовий кінець, запальничкою з’єднуємо.
Наш чокер готовий! Можемо так само зробити і на руку, тим же самим способом.