Як зробити домашній цукор?

Як зробити домашній цукор

Маловідомий факт, що такий звичний для нас у повсякденному житті продукт, як цукор, має тисячолітню історію. Винахідниками солодкого білого порошку були індуси, які робили його з цукрової тростини. Наші пращури і в своїх широтах знайшли підходящий для цього продукт – буряк. Промислове виробництво цукру – складний процес, і мало хто знає, як зробити домашній цукор. Насправді це досить просто і під силу кожному.

Як зробити цукор в домашніх умовах?

Для цього Вам знадобиться:

– Бульби буряка;
– Плита;
– Каструля.

Як зробити цукор в домашніх умовах

Звичайно, це є на кухні в кожної господині.

Ось що необхідно зробити:

1) Очистити буряк від корінців і ретельно промити. При цьому шкірку знімати не варто.

2) Відварити буряк.Чисті бульби кладуть у каструльку з киплячою водою, поступово збільшуючи вогонь. Кипіння повинно тривати протягом години. Після цього бурякові бульби дістають, остуджують і чистять шкірку.

3) Подрібнити буряк. Очищений буряк необхідно ретельно подрібнити.

4) Отримати сік. Нарізаний овоч потрібно покласти в мішечок і помістити під прес. Сік відбирають в окрему ємність.

Як отримати концентрований буряковий сік?

– Після преса буряк потрібно віджати і знову покласти в каструлю, залити водою і проварити ще півгодини;
– Потім знову процідити і злити рідину в першу ємність і ще раз віджати;
– Всю отриману рідину необхідно прогріти і процідити

Як отримати патоку?

1) Необхідно випарувати сироп на вогні до отримання консистенції, схожою з патокою. Виходить близько кілограма сиропу з 5 кг бульб.

2) Заморозьте патоку і поділіть її на шматочки. Ця патока цілком може замінити цукор.

Що можна зробити з цукру?

– Домашній цукор Ви можете додавати в чай;
– Використовувати для випічки;
– Додавати в компот.

Якщо ж Ви хочете отримати звичний розсипчастий цукор, то його готують шляхом кристалізації патоки.

Що можна зробити з цукру

Як зробити пісок з сиропу?

У сиропі міститься приблизно 70% сухого цукру. Сироп найкраще викристалізувати на холоді.

1) Помістіть сироп в морозильну камеру.

2) Після цього його потрібно перемолоти до бажаної консистенції, і Ви отримаєте бажаний цукор.

Звичайно, саморобний цукор буде істотно відрізнятися від того, який Ви звикли бачити в магазині, проте він ні трохи не поступається йому за смаковими якостями. Тепер Ви знаєте, як зробити цукор в домашніх умовах!

Більш докладно про те, як роблять цукор, Ви можете переглянути в цьому відео:

Дивіться також...