Як зробити домашню аджику?
Аджика – прекрасне доповнення до м’ясних або макаронних страв. Такий соус здатний додати будь-якій страві кисло-солодкого смаку, що зробить її ще більш привабливою та апетитною. Заготовте на зиму кілька баночок, і Ви зрозумієте, що зробили правильний вибір. Давайте разом розглянемо рецепт, і навчимося заготовлювати аджику на зиму.
Як зробити аджику з перцю?
Для створення соусу нам може знадобитися не мало інгредієнтів, і бажано підібрати їх найкращим способом.
Будемо використовувати:
• Помідори, 5кг.
• Часник, 1 / 2кг.
• Цибуля ріпчаста, 1кг.
• Перець солодкий, 1кг.
• Гострий перець, 4-5шт.
• Морквина, 1 / 2кг.
• Сіль, 100гр.
• Оцет, 100гр.
• Соняшникова олія, 200мл.
• Цукор, 100гр.
Даної кількості продуктів вистачить на 7-8 літрів аджики.
Приступимо!
1. Всі овочі ретельно вимиваємо і чистимо. Після цього нарізаємо їх невеликими шматочками, щоб було зручно обробляти їх через м’ясорубку.
2. Всі овочі, крім часнику, пропускаємо через м’ясорубку. Готову масу виливаємо у велику алюмінієву каструлю. Часник слід подрібнити в часничниці і відкласти тимчасово в сторону.
3. Після обробки овочів, додаємо в каструлю оцет, соняшникову олію, сіль і цукор. Ставимо на слабкий вогонь і варимо не менше трьох годин. Чим довше варити аджику – тим густішою ми її отримаємо, так що максимальний час залежить від кожного.
Часник слід додати за 15 хвилин до готовності аджики.
4. Аджика готова, тепер її слід закатати в банки.