Як зробити фруктовий цукор?

Як зробити фруктовий цукор

Ароматизований цукор – це цукор, який має смак і запах різних продуктів, фруктів або квітів. Посипавши таким цукром печиво або інший кондитерський виріб, Ви додасте йому небачений смак і аромат.

Як зробити ароматизований цукор?

   Ароматизований цукор можна придбати в магазині, але навіщо, якщо можна досить просто приготувати його самостійно? У цій статті ми розповімо, як зробити ароматизований цукор з ароматом лайма.

Для цього нам знадобиться:

• Білий цукровий пісок (коричневий також підійде, проте він може мати менш передбачуваний смак з-за високого вмісту в ньому меляси).
• Невелика ємність з кришкою.
• Лайм, 1шт.
• Ніж.
• Калька.

ароматизований цукор
Приступимо до приготування!

1. Беремо лайм і ножем акуратно зчищаємо з нього шкірку.

Как-сделать-сахар-в-домашних-условиях1

2. Ретельно подрібнюємо шкірку. Для цього можна використовувати ступку для спецій або кавомолку.

Как-сделать-сахар-в-домашних-условиях2

3. Подрібнену шкірку висипаємо на лист кальки і поміщаємо в мікрохвильову піч або духовку, і підігріваємо при температурі 40 градусів за Цельсієм. Готова шкірка повинна бути сухою і хрусткою.

ароматизований цукор
4. Тепер змішуємо готовий ароматизатор з цукром і закриваємо герметичною кришкою. Для додання цукру аромату, він повинен настоюватися як мінімум один день.

ароматизований цукор

   Наш ароматизований цукор готовий! Зберігати його потрібно в герметично закритій, сухий ємності. Використовувати його варто протягом двох тижнів.

Дивіться також...