Як зробити гаспачо?

Як зробити гаспачо

   Гаспачо – найпопулярніша страва у всій Іспанії. До того ж саме це блюдо, найбільш відоме по всьому світу, воно готується на різних континентах, у різних країнах, в тисячах ресторанів. Гаспачо – це холодний суп, який готується з овочів. Навіть в Іспанії цей суп готується по-різному, так що ідеального і правильного рецепту, напевно, і не існує. Давайте навчимося робити один з його варіантів!

Гаспачо. РЕЦЕПТ.

На приготування такого супу не потрібно багато дорогих продуктів і багато часу, рецептура дуже проста і доступна кожному. Ось що нам потрібно:

  • Помідори, 1кг.
  • Болгарський перець, 200г.
  • Огірки, 200г.
  • Білий хліб, 50г.
  • Часник, 1-2 зубчики
  • Винний оцет, 1-2ст.л.
  • Оливкова олія, 4ст.л.
  • Сіль, перець.
  • Сухарики

Гаспачо. РЕЦЕПТ

Винний оцет можна замінити лимонним соком. Сухарі так само не обов’язково, просто часто подають цей суп саме з сухарями.

Приступимо до приготування!

Як приготувати гаспачо?

1. Всі овочі слід добре помити. Потім беремо помідори і поміщаємо їх у глибоку посудину. Заливаємо їх окропом і залишаємо на 10 хвилин.

Як приготувати гаспачо

2. Через 10 хвилин, на кожному помідорі робимо надріз хрест-навхрест і знімаємо шкірку. Коли шкурка буде знята, розрізаємо його на 4 шматочки і вирізаємо плодоніжку. Таку процедуру проробляємо з усіма помідорами.

Як приготувати гаспачо

3. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо будь-якою формою.

Як приготувати гаспачо

4. Далі справа доходить до огірків. Чистимо їх від шкірки, і нарізаємо на невеликі шматочки.

Як приготувати гаспачо

5. Чистимо і нарізаємо часник.

Як приготувати гаспачо

6. Тепер, нам потрібно змішати всі підготовлені продукти в блендері. Перекладаємо помідори, перець, огірки і часник в чашу.

Як приготувати гаспачо

7. Збиваємо все до тих пір, поки маса не стане однорідною і не стане, як рідка сметана.

Як приготувати гаспачо

8. Тепер в суп слід додати елементи, що залишились – сіль, перець, хліб, а так само влити оцет і оливкове масло. Ще раз збиваємо все, щоб всі інгредієнти добре перемішалися. Готовий суп потрібно поставити в холодильник на кілька годин.

Як приготувати гаспачо

9. Через пару годин суп можна приймати в їжу, додавши в нього трохи сухариків.

Як приготувати гаспачо

ВІДЕО. Як приготувати гаспачо?

Дивіться також...