Як зробити гаспачо?
Гаспачо – найпопулярніша страва у всій Іспанії. До того ж саме це блюдо, найбільш відоме по всьому світу, воно готується на різних континентах, у різних країнах, в тисячах ресторанів. Гаспачо – це холодний суп, який готується з овочів. Навіть в Іспанії цей суп готується по-різному, так що ідеального і правильного рецепту, напевно, і не існує. Давайте навчимося робити один з його варіантів!
Гаспачо. РЕЦЕПТ.
На приготування такого супу не потрібно багато дорогих продуктів і багато часу, рецептура дуже проста і доступна кожному. Ось що нам потрібно:
- Помідори, 1кг.
- Болгарський перець, 200г.
- Огірки, 200г.
- Білий хліб, 50г.
- Часник, 1-2 зубчики
- Винний оцет, 1-2ст.л.
- Оливкова олія, 4ст.л.
- Сіль, перець.
- Сухарики
Винний оцет можна замінити лимонним соком. Сухарі так само не обов’язково, просто часто подають цей суп саме з сухарями.
Приступимо до приготування!
Як приготувати гаспачо?
1. Всі овочі слід добре помити. Потім беремо помідори і поміщаємо їх у глибоку посудину. Заливаємо їх окропом і залишаємо на 10 хвилин.
2. Через 10 хвилин, на кожному помідорі робимо надріз хрест-навхрест і знімаємо шкірку. Коли шкурка буде знята, розрізаємо його на 4 шматочки і вирізаємо плодоніжку. Таку процедуру проробляємо з усіма помідорами.
3. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо будь-якою формою.
4. Далі справа доходить до огірків. Чистимо їх від шкірки, і нарізаємо на невеликі шматочки.
5. Чистимо і нарізаємо часник.
6. Тепер, нам потрібно змішати всі підготовлені продукти в блендері. Перекладаємо помідори, перець, огірки і часник в чашу.
7. Збиваємо все до тих пір, поки маса не стане однорідною і не стане, як рідка сметана.
8. Тепер в суп слід додати елементи, що залишились – сіль, перець, хліб, а так само влити оцет і оливкове масло. Ще раз збиваємо все, щоб всі інгредієнти добре перемішалися. Готовий суп потрібно поставити в холодильник на кілька годин.
9. Через пару годин суп можна приймати в їжу, додавши в нього трохи сухариків.