Як зробити глазур?
Глазур – це смачна і гарна прикраса, яка використовується як для тортів, так і для безліч інших десертів. Напевно Ви хоч раз та пробували глазур, адже вона є майже на всіх смачних пампушках, причому можна помітити, що там вона ще й різнобарвна, і сьогодні ми навчимося її робити своїми руками!
Як правильно зробити глазур?
Є багато різних рецептів глазурі, адже її можна зробити білою, шоколадною чи кольоровою. Давайте розберемо всі ці види по черзі!
Як зробити шоколадну глазур?
Шоколадна глазур – це, напевно, найпоширеніший рецепт глазурі. Безліч тортів і тістечок прикрашають саме цим видом глазурі. Щоб зробити шоколадну глазур – ми можемо використовувати два рецепти, в одному з них в основі буде шоколад, у другому – какао. Вибір за Вами!
Шоколадна глазур з какао своїми руками.
І для початку підготуємо потрібні нам інгредієнти:
• Какао
• Цукрова пудра
• Вода
• Крохмаль
З кухонних пристосувань, будемо використовувати миску, віночок і ложку.
1. Насипаємо в тарілку по 1-2 ложки какао, цукрової пудри і крохмалю. Будьте уважні, грудочок бути не повинно. Якщо вони з’являються – розбиваємо їх ложкою.
2. Додаємо в миску 3-4 ложки води і віночком перемішуємо всі наші інгредієнти, поки все не розчиниться. Чим більше води – тим рідкішою буде глазур.
Ось так просто ми отримуємо смачну шоколадну глазур в основі, якої перебуває какао.
Шоколадна глазур з шоколаду своїми руками.
У такому випадку будемо використовувати:
• Темний шоколад, 100г.
• Молоко. 5 ст.л.
1. Поламаємо шоколад на шматочки і помістимо його в глибоку ємність для нагрівання. До шоколаду відразу ж можна залити 5 столових ложок молока.
2. Ставимо ємність на водяну баню і чекаємо, поки шоколад розтопиться. Час від часу потрібно помішувати масу, щоб вона була однорідною. Чекаємо, доки маса не стане щільною як глазур, після чого її можна буде прибрати з лазні.
Ось так ми і отримали смачну шоколадну глазур, дуже просто і доступно кожному.
Як зробити цукрову глазур?
Цукрова глазур, так само як і шоколадна робиться дуже швидко і легко. Така глазур зберігається дуже довго, і дуже добре підходить для прикраси різних десертів. Давайте приступимо до приготування!
І так, для початку підготуємо всі потрібні інгредієнти:
• Цукор, 1кг.
• Вода, 300г.
• Лимон, 1 / 2шт.
1. Висипаємо весь цукор у велику каструлю і заливаємо його водою. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо воду до кипіння. Як тільки це відбудеться, беремо кулінарну кість і прибираємо цукор зі стінок каструлі, щоб він теж добре розчинився у воді.
2. Варимо наш сироп протягом 10-15 хвилин, час від часу помішувати масу дерев’яною ложкою. Через цей час сироп повинен бути готовий, можемо перевірити це. Краєчком дерев’яної ложки візьмемо наш сироп, а потім візьмемо крапельку вказівним і великим пальцем. Розмикаємо пальці і спостерігаємо за картиною, якщо сироп тягнеться між пальцями – значить він готовий.
3. Беремо наш сироп, і виливаємо його на стільницю, якщо вона зроблена зі сталі або каменю, якщо ж ні, беремо велику сковорідку. Після того як виллємо, в нього слід вичавити сік з лимона, і бризнути водою.
4. Коли сироп трохи охолоне, починаємо перемішувати його лопаткою.
5. З часом наш сироп перетвориться на білу глазур, яку можна буде використовувати в тортах.
Як зробити кольорову глазур?
Кольорову глазур дуже часто використовують у створенні пончиків, щоб вони були красивими і різнокольоровими, кожному по його смаку. Рецепт приготування глазурі простий як і минулі рецепти.
Нам знадобиться:
• Білки, 2шт.
• Цукрова пудра, 100гр.
• Лимонний сік, 1ч.л.
• Харчові барвники.
Почнемо наше приготування!
1. Білки гарненько збиваємо міксером, додавши до них цукрову пудру, і одну чайну ложку лимонного соку. На збивання піде хвилин 20, так як з них повинна вийти пишна маса.
2. Візьмемо кілька невеликих тарілок, і в кожну покладемо по кілька ложок отриманої цукрової глазурі. Після чого в кожну додаємо по кілька крапель харчових барвників і ретельно перемішаємо всі маси.
Таким чином, ми отримали кольорову глазур, яку можемо використовувати в приготуванні різних десертів!