Як зробити голубці?

Як зробити голубці?

   Всі ми любимо ситно поїсти. Але, що робити, коли хочеш не тільки вгамувати голод, але і нагодувати організм корисними вітамінами? Більшість господинь згадають про голубці.

   Вважається, що це просте і зовсім нехитре в приготуванні блюдо. Господині частенько подають його на стіл гостям або членам сім’ї, адже його легко зготувати, крім того воно ще й дуже апетитне. Єдиного секрету в готуванні голубців немає, у кожної господині він свій. І, звичайно ж, справжня господиня ніколи не видасть секрет чого і скільки було в рецепті її «фірмових» голубців. Однак, є базові прості рецепти, за допомогою яких Ви зможете винайти вже свій власний.

   Основними складовими голубців, як всі знають, є:

– М’ясо;
– Свіжа капуста;
– Білий рис.

   Без них приготувати цю страву неможливо. Однак, легко посилити смак, якщо додати злегка обсмажену на сковорідці моркву і ріпчасту цибулю. Додати аромат м’ясу допоможуть свіжі помідори, які потрібно потерти на тертку. Не забудьте попередньо зняти з томатів шкірку! Зробити це буде набагато простіше, якщо обшпарити овочі окропом. Також допоможе підсилити аромат і посилити смак зелень, додана в начинку. Складно повірити, але кілька гілочок петрушки або укропу можуть дійсно значно змінити смак. Також не забудьте додати кілька часточок часнику, а заправці прекрасно послужить сметана. Ці складові допоможуть Вашим голубцям стати гостріше і м’якше:

• Свіже м’ясо, приблизно один кг.
• Великий качан капусти.
• Півтора склянки рису.
• Кілька помідор.
• Морква.
• Невеликий пучок зелені.
• 1 велика цибулина.
• ¼ пачки вершкового масла.
• Сіль, перець.

   Для приготування соусу для голубців:

• Кілька свіжих помідорів.
• 3 ст.л. томатної пасти
• 0,4 л сметани.
• Велика цибулина.
• Морква.
• Кілька зубчиків часнику.
• Приправи та спеції.

Час готування приблизно 2:00 години.

Приступимо!

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

1. Беремо капусту і опускаємо її в окріп.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

2. Тепер акуратно промиваємо рис під потоком холодної води. Повторювати це потрібно не менше семи-восьми разів, поки вода не буде ідеально прозорою.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

3. Висипаємо рис в каструлю, заливаємо водою. Пропорція приблизно така – один стакан рису / 2 склянки води. Трохи солимо і включаємо невеликий вогонь. Коли вода закипить, ще трохи зменшіть вогонь і, не піднімаючи кришки, проваріть рис ще десять-п’ятнадцять хвилин. По закінченню часу рис може бути ще сируватий і в каструлі ще може залишитися вода, проте це не страшно.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

4. Опустіть в відварений рис кубик вершкового масла. Накрийте все і поставте в тепле місце на двадцять хвилин. Після закінчення цього часу рис буде розсипчастий і готовий до подальшого використання.

5. Тепер приступаємо до роботи з овочами. Візьміть тертку і потріть на ній морквину, поріжте дрібно цибулю. Висипте овочі на гарячу сковорідку і підсмажуйте до золотистої скоринки.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

6. Гарненько промийте м’ясо.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

7. Подрібніть його до стану фаршу в блендері.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

8. Додайте натерті помідори, а також, якщо хочете, то фаршировані попередньо моркву і цибулю.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

9. Змішаємо м’ясо і рис, додамо зелень і трохи сметани.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

10. Розділіть капусту на листя, і видаліть жорсткі прожилки. Якщо вони дуже жорсткі, їх можна трохи обдати окропом.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

11. Загорніть начинку в листи.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

12. Обсмажте м’ясо і додайте лист на дно каструлі, де готуватимуться голубці. Покладіть капустяні листочки, між ними – підсмажені шматочки м’яса.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

13. Гасити потрібно довго, 1,5 – 2:00, заливши під соусом, укривши зверху листами капусти.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем?

ВІДЕО. Як зробити голубці?

Як приготувати соус для голубців?

   Це дуже просто і швидко. Якщо Ви обрали соус з додаванням томатної пасти, то варто знати, що він матиме кислинку, тому не перестарайтеся з рештою приправами, щоб її не втратити. Додавати в соус можна не тільки пасту, але і звичний томатний сік. Такі прості інгредієнти можуть визначити кінцевий результат – чи будуть це звичайні голубці або справжнє святкове блюдо.

Як приготувати соус для голубців?

5 корисних порад про те, як приготувати смачні голубці.

   Щоб Ваші голубці вийшли не просто їстівними, але й дуже смачними варто прислухатися до порад досвідчених господинь.

Порадада № 1.

   Якщо під час гасіння Ви додасте в каструлю вершкове масло – голубці стануть набагато цікавіше.

5 корисних порад про те, як приготувати смачні голубці.

Порада №2.

   При гасінні голубців найкраще робити це не на аркушах, а на овочевій подушці. Що це таке? Овочева подушка – це дрібно нарізані і розкладені на дні каструлі овочі:

– Морквина,
– цибуля,
– Помідори,
– болгарський перець,
– Зелень.

5 корисних порад про те, як приготувати смачні голубці.

Для того, щоб овочі не підгоріли, слід тушкувати на маленькому вогні і періодично підливати воду.

Порада №3.

   Щоб гасити голубці відмінно підійде каструля з товстими стінками і дном. У ній Ваші голубці точно не пригорять.

5 корисних порад про те, як приготувати смачні голубці.

Порада №4.

   Якщо захочете трохи поекспериментувати, додайте замість води виноградний, яблучний або гранатовий соки. Протушенние таким чином голубці будуть неймовірно смачними.

5 корисних порад про те, як приготувати смачні голубці.

Порада №5.

   Щоб зробити міні-голубці не потрібно різати капустяні листочки і думати над тим, яким чином найкраще зробити голубець. Візьміть листя лози винограду. Такі голубці називаються долма. Вони краще всього поєднуються зі сметаною підливою з часником.

5 корисних порад про те, як приготувати смачні голубці.

Дивіться також...