Як зробити горохове пюре?
Горохове пюре – доступне і дуже просте у приготуванні блюдо, яке відмінно підійде в ролі гарніру, або послужить як самостійну страву. Горох дуже ситний продукт, тому навіть невеликої порції одній людині буде достатньо. Його готують всі по різному, але не у всіх виходить пюре таким, як воно має бути насправді. Давайте разом розберемо смачний рецепт, як приготувати горохове пюре.
Горохове пюре. Рецепт приготування.
Для цієї страви нам знадобляться такі інгредієнти:
- Горох.
- Спеції.
- Вода.
- Оливкова олія.
- Сіль.
- Свіжі овочі для подачі.
Почнемо приготування!
Як правильно приготувати горохове пюре?
1. Перед тим як приготувати горох, його потрібно добре промити в проточній воді. Вимиваємо, поки вода не стане прозорою. Після чого нам потрібно залити горох водою і залишити на кілька годин, не менше чотирьох. В ідеалі, залишити горох на ніч, а вранці готувати з нього пюре.
2. Через заданий час, повертаємося до нашого гороху, і знову промиваємо його в проточній воді. Після промивання, можемо скласти його в каструлю. Заливаємо холодною водою, щоб вона була вище гороху на дві поділки. Щоб поліпшити смак, додаємо одну столову ложку оливкової олії.
3. Накриваємо нашу каструлю кришкою, і тримаємо горох на слабкому вогні, приблизно 1 годину. Час від часу, його слід помішувати, і якщо бачимо, що води вже дуже мало, слід долити окропу, саме окропу, інакше смак буде зіпсований.
4. Коли горох буде готовий, в нього слід додати сіль. Як не дивно, але саме на цьому етапі її і потрібно додавати, не раніше.
5. Потім можна додати в горох мелений перець і ароматні трави. Після чого всю масу потовкти блендером. Так само для смаку можемо додати ще трохи оливкового масла. Подавати горохове пюре бажано зі свіжими овочами.
Ось ми і отримали смачну страву з гороху зроблене в домашніх умовах.