Як зробити картоплю по-селянськи?
Картопля по-селянськи – досить ситне, просте, а головне смачна страва. Її можна використовувати як гарнір або самостійну закуску. А готується вона дуже просто і швидко. Сьогодні ми розповімо Вам, як приготувати це чудове блюдо.
Як приготувати картоплю по-селянськи?
Для приготування картоплі по-селянськи не потрібні дорогі інгредієнти. Швидше за все, вони всі знайдуться у Вас вдома. Отже, для приготування чотирьох порцій нам знадобиться:
• Картопля, 1кг.
• Борошно, 1ст.
• Курячі яйця, 2-3шт.
• Оливкової олії для соусу (можна замінити соняшниковою), 2-3ст.л.
• Соняшникова олія, 3-4ст.л.
• Оцет, 2-3ст.л.
• Петрушка або кріп.
• Часник.
• Сіль і спеції.
Приступимо до приготування!
1. Для початку картоплю слід добре промити (шкірку очищати не потрібно) і помістити в каструлю з водою. Варимо її до напівготовності.
2. Після цього нарізаємо картопля з шкіркою часточками. Поділяємо картоплю на дольки (залежно від розміру).
3. У глибоку посудину збиваємо яйця і додаємо в них сіль. В окрему тарілку насипаємо борошно. Кожну картопляну частинку вмочуємо спочатку в яйця, потім в борошно. Після цього поміщаємо картопляні часточки у фритюрницю або каструлю з великою кількістю киплячої соняшникової олії. Очікуємо поки картопля буде готова, це може зайняти 5-6 хвилин, готовність визначаємо за золотистою скоринкою.
4. Тепер можна приступити до приготування соусу. Для цього необхідно розчавити і перетерти часник, змішавши його з сіллю. У цю суміш додаємо кілька ложок води, оцет, оливкова або соняшникова олія і спеції за смаком. Перемішаємо це все і додаємо подрібнену петрушку (або кріп).
5. Дістаємо обсмажену картоплю і даємо стекти з неї маслу. Тепер можна додати трохи соусу.
Ось так просто і швидко ми приготували нашу картопля по-селянськи. Смачного!