Як зробити картоплю по-французьки?

Як зробити картоплю по-французьки?

     Картопля, здавалося б, звичайний для кожного з нас продукт, який ми цінуємо за його смак і поживні властивості. Не всі знають, але з нього можуть вийти і вишукані страви. Одним з таких є пряна печена картопля з сиром. Ми розповімо Вам рецепт.

Рецепт картоплі по-французьки.

Простий набір продуктів:

– ½ кг. картоплі;

– 50 грам твердого сиру, натертого на крупну тертку;

– Склянка вершків середньої густоти (15-20%);

– Яйце;

– лавровий лист;

– Чебрець і мускатний горіх;

– ½ головки часнику;

– 200 грам помідорів-чері;

– Кубик масла.

Як приготувати картоплю по-французьки?

Підготовка:

Етап 1.

Почистіть картоплини від шкірки і наріжте їх тонкими слайсами.

Як приготувати картоплю по-французьки

Етап 2.

Форми, які Ви підготували для випікання, змастіть маслом і покрийте тонким шаром дрібно нарізаного часнику.

Етап 3.

Картоплю рівномірно розкладіть на формі. Посоліть і додайте приправ.

Як приготувати картоплю по-французьки

Етап 4.

У невелику посуду влийте вершки і покладіть в них пару лаврових листочків і додайте трохи чебрецю. Рідину підігрійте, а потім остудіть. Дістаньте лаврові листки, тепер трохи мускатного горіха і вбийте ще сире яйце. Всю цю масу ретельно збийте.

Як приготувати картоплю по-французьки

Як приготувати картоплю по-французьки

Етап 5.

Полийте нашу картопельку і поставте в духовку на 30-40 хвилин.

Як приготувати картоплю по-французьки

Як приготувати картоплю по-французьки

Етап 6.

Посипте блюдо тертим сиром, і відправте в духовку ще на пару хвилин.

Як приготувати картоплю по-французьки

    Коли все готово, трохи прикрасьте страву зеленню і подавайте в теплому вигляді!

Як приготувати картоплю по-французьки

Відео. Картопля по-французьки.

Дивіться також...