Як зробити кров’янку?
Кров’янка – це ковбаса, в основі якої використовується кров тварин, тельців, биків або свині (очищена від крові, що згорнулася). Частенько така ковбаса готуватися в Україні, але і інші народи так, же позичили рецепт і користуються ім. Складові цієї ковбаси можуть відлякати безліч людей, але усе, же її не перестають готувати ті, хто дійсно цінувати смак домашньої ковбаси.
Кров’янка. РЕЦЕПТ.
Багато людей готують кров’янку по-різному, хтось використовує сало, як одна із складових, інші крупи, так що не варто шукати оригінальний рецепт, бо його не існує. Давайте підготуємо усі інгредієнти для нашої кров’яної ковбаси:
• Свиняча кров, 1л.
• Свіже молоко, 1ст.
• Відварена гречка, 2ст.
• Лівер відварений.
• Свиняче сало, 200г.
• Цибулина, 1шт.
• Приправи, сіль.
• Свинячі кишки підготовлені.
Почнемо наше приготування!
Як зробити ковбасу кров’янку?
1. Насамперед ми займемося салом, його слід очистити від шкірки і пропустити через м’ясорубку. Насадку можна узяти як можна більше. Після м’ясорубки, перекладаємо сало на сковорідку і обсмажуємо 10-15 хвилин.
2. Поки обсмажується сало, через м’ясорубку пропускаємо лук, і так само додаємо його до сала. Обсмажуємо масу ще 5-7 хвилин, і вимикаємо вогонь.
3. Тепер візьмемося за лівер. Ми використовували печінку, легені, бруньки і серце, приблизно по 150 грам кожного інгредієнта. Нарізуємо лівер на невеликі шматочки, і так само пропускаємо його через м’ясорубку.
4. Кров’яну масу треба зробити однорідною, для цього використовуємо блендер. Перемішуємо до однорідності.
5. У великій глибокій мисці змішуємо усі підготовлені інгредієнти: сало, лук, гречку, кров, лівер, і так само сіль і приправи. На цьому етапі важливо стежити за температурою маси, якщо вона перевищить кімнатну, то кров може згорнутися.
6. Підготуємо кишки. Перш ніж їх застосувати для ковбаси, їх слід вичистити і вимити, а так само замочити в слабкому розчині марганцівки і оцту на 3-4 години. Підготовлені кишки, зав’язуємо ниткою з одного боку.
7. Тепер можемо наповнити їх готовим фаршем. Оскільки фарш рідкий, наповнювати їм кишки краще всього за допомогою чашки, причому наповнювати треба не сильно щільно. Не забуваємо зав’язати їх з іншого боку.
8. Споліскуємо їх під проточною водою і укладаємо їх на змащене деко з високими бортами. Смажити ковбасу треба в духовці, при температурі в 200 градусів упродовж 30 хвилин. В процесі жаріння, її слід проткнути голкою.
Опісля пів години отримуємо дуже смачну кров’янку!