Як зробити кров’янку?

Як зробити кров'янку?

Кров’янка – це ковбаса, в основі якої використовується кров тварин, тельців, биків або свині (очищена від крові, що згорнулася). Частенько така ковбаса готуватися в Україні, але і інші народи так, же позичили рецепт і користуються ім. Складові цієї ковбаси можуть відлякати безліч людей, але усе, же її не перестають готувати ті, хто дійсно цінувати смак домашньої ковбаси.

Кров’янка. РЕЦЕПТ.

   Багато людей готують кров’янку по-різному, хтось використовує сало, як одна із складових, інші крупи, так що не варто шукати оригінальний рецепт, бо його не існує. Давайте підготуємо усі інгредієнти для нашої кров’яної ковбаси:

• Свиняча кров, 1л.
• Свіже молоко, 1ст.
• Відварена гречка, 2ст.
• Лівер відварений.
• Свиняче сало, 200г.
• Цибулина, 1шт.
• Приправи, сіль.
• Свинячі кишки підготовлені.

Кров'янка. РЕЦЕПТ.

Почнемо наше приготування!

Як зробити ковбасу кров’янку?

1. Насамперед ми займемося салом, його слід очистити від шкірки і пропустити через м’ясорубку. Насадку можна узяти як можна більше. Після м’ясорубки, перекладаємо сало на сковорідку і обсмажуємо 10-15 хвилин.

Як приготувати кров'янку

2. Поки обсмажується сало, через м’ясорубку пропускаємо лук, і так само додаємо його до сала. Обсмажуємо масу ще 5-7 хвилин, і вимикаємо вогонь.

Як приготувати кров'янку

3. Тепер візьмемося за лівер. Ми використовували печінку, легені, бруньки і серце, приблизно по 150 грам кожного інгредієнта. Нарізуємо лівер на невеликі шматочки, і так само пропускаємо його через м’ясорубку.

Як приготувати кров'янку

4. Кров’яну масу треба зробити однорідною, для цього використовуємо блендер. Перемішуємо до однорідності.

Як приготувати кров'янку

5. У великій глибокій мисці змішуємо усі підготовлені інгредієнти: сало, лук, гречку, кров, лівер, і так само сіль і приправи. На цьому етапі важливо стежити за температурою маси, якщо вона перевищить кімнатну, то кров може згорнутися.

Як приготувати кров'янку

6. Підготуємо кишки. Перш ніж їх застосувати для ковбаси, їх слід вичистити і вимити, а так само замочити в слабкому розчині марганцівки і оцту на 3-4 години. Підготовлені кишки, зав’язуємо ниткою з одного боку.

Як приготувати кров'янку

7. Тепер можемо наповнити їх готовим фаршем. Оскільки фарш рідкий, наповнювати їм кишки краще всього за допомогою чашки, причому наповнювати треба не сильно щільно. Не забуваємо зав’язати їх з іншого боку.

Як приготувати кров'янку

8. Споліскуємо їх під проточною водою і укладаємо їх на змащене деко з високими бортами. Смажити ковбасу треба в духовці, при температурі в 200 градусів упродовж 30 хвилин. В процесі жаріння, її слід проткнути голкою.

Як приготувати кров'янку

Опісля пів години отримуємо дуже смачну кров’янку!

Як приготувати кров'янку

ВІДЕО. Як приготувати кров’янку?

Дивіться також...