Як зробити люля-кебаб?
Сьогодні мова піде про одину з найпопулярніших м’ясних страв в Росії, особливо в літній час – під назвою люля-кебаб. Ця страва прийшла до нас з Азії та Кавказу, де його готують просто чудово. Приготувати люля-кебаб зможе кожен, але щоб він вийшов дуже смачним і танув у роті – вийде не в кожного, тому ми і поділимося з Вами декількома секретами!
Як приготувати люля-кебаб?
В основі люля-кебаб – фарш, і потрібно звернути особливу увагу при його виборі. Бажано використовувати лише свіже м’ясо, яке не піддавалося заморожуванню. На батьківщині цієї страви завжди готують з молодої баранини, ми ж залишаємо вибір за Вами. І так, що ж нам знадобиться:
• Баранина, 1кг.
• Курдючний жир, 300г.
• Лук, 4шт.
• Базилік сухий, 1ст.л.
• Перець чорний мелений, 1ч.л.
• Зелень.
• Часник.
• Сіль, 1ст.л.
Почнемо приготування!
1. Щоб сало було простіше нарізати, його слід трохи заморозити, так що поміщаємо його в морозилку на 10-15 хвилин.
2. Поки заморожується сало, можемо очистити м’ясо від прожилок і плівок. Якщо цього не зробити, то вони можуть зіпсувати всю страву. Це правило відноситься і до сала теж, не можна щоб попадалися грудочки.
3. Тепер візьмемося за цибулю. Її має бути не більше третин частини фаршу. Тільки не потрібно перемелювати цибулю в м’ясорубці, її потрібно дрібно нарізати ножем.
4. Робимо фарш, і для цього перекручуємо на м’ясорубці сало і м’ясо. Не забуваємо, перед цим порізати їх на невеликі шматочки, для більш зручної обробки. У фарш не потрібно додавати ні хліб, ні яйця, ні крохмаль, як це зазвичай буває з фаршем.
5. Щоб люля-кебаб добре ліпився, фарш обов’язково потрібно вимішувати і відбивати, причому не менше 15-20 хвилин. Тільки після цього етапу ми можемо додавати цибулю, сіль і приправи, і відразу ж формувати котлети.
6. Готові котлети перекладаємо в холодильник, щоб сало трохи охололо. Це займе приблизно 1-2 години. Через зазначений час, котлети поміщаємо на шампури і готуємо люля-кебаб на вогні. Дуже важливо швидко перевертати шампура, щоб вверх зарум’янився, а в середині залишився сік.
Приготування на розжареному вугіллі займе приблизно 10-12 хвилин.
Подаємо страву до столу гарячою, з лавашем, помідорами і соусами. Насолоджуємося смаком ароматного і ніжного м’яса.