Як зробити паску своїми руками?

Як зробити паску своїми руками

    Наближається великий день для всіх людей, свято Великодня, і тому всі люди готуються до цього свята по-особливому. Готувати паски і фарбувати курячі яйця – вже увійшло в традицію нашого народу, але не всі ще навчилися робити їх. Сьогодні, ми розповімо, як же можна зробити паску своїми руками будинку.
Слід зауважити, що в різних традиціях паску готують по-різному, так само її називають паску, сьогодні ми покажемо Вам два рецепти! Приготування паски найкраще починати за кілька днів до свята, часто це роблять у Великий четвер.

Як приготувати паску?

  Заздалегідь підготовивши всі інгредієнти, і постаратися, щоб все було свіже та якісне.

Список інгредієнтів:

• Борошно, 4 ст.
• Цукор, 8ст.л. + 6ст.л. (на тісто і на глазур).
• Вершкове масло, 8ст.л.
• Курячі яйця, 8шт + 6шт. (на тісто і на глазур).
• Сіль, 1 / 2ч.л.
• Коров’яче молоко, 1ст.
• Дріжджі, 20г.
• Сухофрукти, 1ст.

Приступимо до приготування паски!

1. Беремо глибоку миску і виливаємо туди тепле молоко, дріжджі і 2 склянки борошна. Все ретельно перемішуємо ложкою, після чого накриваємо і залишаємо на 3:00, підійти. У цей час на поверхні будуть з’являтися, і лопатися бульбашки, це нормально.

Як приготувати паску

2. Коли маса почне осідати, можемо починати замішувати тісто. Додаємо туди 8 яєць, сіль, цукор, і починаємо все це ретельно перемішувати. Поступово додаємо борошно, час на замішування тіста піде приблизно 8 хвилин.

Як приготувати паску

3. Коли вже тісто буде готове, розігріваємо олію до консистенції сметани і додаємо його до тесту. Накриваємо миску з тістом і очікуємо поки відбудеться процес бродіння.

Как-приготовить-кулич-пасхальный3

4. Поки тісто підходить, можемо приготувати сухофрукти. Перед тим як їх додати в основну масу, їх потрібно обваляти в невеликій кількості борошна.

Як приготувати паску

5. Як тільки тісто досягне свого максимального підйому, можемо додати в нього сухофрукти і гарненько розмішати.

Як приготувати паску

6. Паски готуються завжди циліндричної форми, для цього можна використовувати жерстяні банки або ж каструлі. Не забуваємо обкласти їх пергаментним папером. Тесту в баночки насипаємо трохи більше половини.

Як приготувати паску

7. Розігріваємо духовку до 180 градусів і тільки тоді ставимо заготовки. Час для випікання – 40 хвилин, готовність можна дізнатися за допомогою палички, якщо вона суха – значить паска готова.

Як приготувати паску

8. Тепер приготуємо білкову глазур, щоб прикрасити паску. Змішуємо білки з цукром, і ставимо отриману масу на вогонь, весь час, перемішуючи, підігріваємо масу на водяній бані до 60 градусів. На цьому етапі головне не перегріти, інакше білки згорнутися. Як тільки маса набере потрібну температуру, знімаємо з лазні і продовжуємо збивати, поки не вийде пишна і гладка маса.

Як приготувати паску

9. Запечені паски прикрашаємо зверху білковою масою, а так само можемо присипати крихтою.

Як приготувати паску

Як приготувати паску з сиру?

   Сирна паска – найкращий спосіб замінити паски, коли немає часу на їх приготування. Дуже смачно, корисно і швидко, так що давайте почнемо наше приготування!

І для початку, підготуємо інгредієнти:

• Сир, 1кг.
• Вершкове масло, 200г.
• Цукор, 200г.
• Курячі яйця, 5шт.
• Вершки, 400мл.
•Ванільний цукор.
• Ізюм.
• Курага.
• Цукати.

1. Для початку, нам потрібно протерти сир через сито, щоб він був більш дрібним. А найкраще, зробити це двічі!

Як приготувати паску з сиру

Далі, розм’якшуємо масло, і додаємо його до сиру. Дуже добре перемішуємо масу, щоб вийшла однорідна маса.

2. Збиваємо яйця, поступово додаючи в них цукор. Потім додаємо до них вершки і ванільний цукор.

Як приготувати паску з сиру

3. Переливаємо масу в каструлю і ставимо її на повільний вогонь. Постійно перемішуємо і доводимо її до кипіння, після чого варимо ще 3 хвилини. Дуже добре потрібно помішувати, щоб жовтки не осідали на дні каструлі.

Як приготувати паску з сиру

4. Коли гаряча маса трохи охолоне, можемо змішати її з сиром, а так само додати туди родзинки, курагу і цукати. Все це слід помістити в спеціальну форму для паски. Якщо її немає, можемо використовувати тарілку, або сито, як це зробили ми.

Як приготувати паску з сиру

5. Закриваємо марлею масу і зверху, і ставимо її в холодне місце не менше ніж на 10:00 годин.

Як приготувати паску з сиру

6. Через зазначений час – паска буде готова, її слід перекласти на красиву тарілку і прикрасити!

Як приготувати паску з сиру

ВІДЕО. Як приготувати паску?

Дивіться також...