Як зробити рататуй?

Як зробити рататуй

    Рататуй – відоме французьке блюдо, що складається з овочів. Воно дуже смачне і в той же час досить просте у приготуванні. На честь цієї страви навіть створили популярний мультфільм – «Рататуй», який напевно бачив майже кожен. Можливо, після перегляду цього мультфільму у Вас з’явилося бажання приготувати це незвичайне блюдо самому? Тоді наша сьогоднішня стаття для Вас!

Як приготувати рататуй?

     Щоб приготувати вишукане французьке рагу Рататуй, не потрібні якісь дорогі або рідкісні інгредієнти. Овочі можна зібрати у себе на городі, а інші інгредієнти купити в найближчому магазині. Загальний час приготування цієї страви складе близько однієї години.

Отже, нам знадобиться:

• Баклажани, 700 г.
• Кабачки, 700 г.
• Помідори, 1 кг.
• Болгарський перець, 2 шт.
• Оливкова олія, 2 ст.л.
• Лук, 1-2 шт.
• Часник, 2-3 зубчики.
• Зелень (петрушка, кріп, відмінно підійдуть також базилік і чебрець).
• Сіль.
• Перець.

Як приготувати рататуй

Приступимо до приготування!

1. Для початку потрібно запекти перець, який послужить нам основою для соусу. Для цього розігріваємо духовку до 180 градусів. Потім поміщаємо перець в пакет і запікаємо в духовці, близько 30-40 хвилин.

Як приготувати рататуй

2. Тим часом нарізаємо овочі. Баклажани ріжемо кружальцями, підсолюємо і даємо їм просочитися сіллю протягом 15-20 хвилин. Після цього промиваємо їх у холодній воді і підсушуємо.

Як приготувати рататуй

3. У вигляді таких же кружечків нарізаємо кабачки і більшу частину помідор (700 г). Іншу частину помідор відкладаємо.

Як приготувати рататуй

Як приготувати рататуй

4. Тепер готуємо соус. Дрібно нарізаємо лук і обсмажуємо його в сковороді, додавши трохи оливкової олії.

Як приготувати рататуй

5. Беремо відкладені нами помідори і знімаємо з них шкірку. Ось спосіб як зробити це швидко і просто: робимо на помідорах два поперечні надрізу і на пару хвилин заливаємо їх окропом. Після цього шкірку з помідор можна видалити досить просто. Нарізаємо ці помідори у вигляді невеликих кубиків і поміщаємо їх на сковороду поверх лука.

Як приготувати рататуй

6. Запечений перець також нарізаємо і очищаємо від шкірки, після чого додаємо в сковороду і його.

Як приготувати рататуй

7. Всі інгредієнти тушкуємо протягом 5-7 хвилин, після чого поміщаємо їх в блендер і ретельно подрібнюємо.

Як приготувати рататуй

8. Одержаний соус виливаємо на дно форми, в якій ми будемо випікати наш рататуй.

Як приготувати рататуй

9. Потім по черзі викладаємо у форму нарізані нами у вигляді кружечків баклажани, помідори і кабачки.

Як приготувати рататуй

10. Тепер ретельно перетираємо часник і змішуємо його з маслом і зеленню. Додаємо сіль і перець.

Як приготувати рататуй

11. Поливаємо соусом овочі зверху.

Як приготувати рататуй

12. Потім накриваємо наша страва фольгою і випікаємо в духовці протягом 20 хвилин. Після цього знімаємо фольгу і запікаємо без фольги ще стільки ж часу.

Як приготувати рататуй

Дістаємо наше блюдо з духовки і подаємо на стіл. Наш рататуй готовий! Смачного!

ВІДЕО. Як приготувати рататуй?

Дивіться також...