Як зробити соус самому?

Як зробити соус самому?

      Соуси є незамінним доповненням до будь-якої страви. Вони можуть підкреслити його специфічні смакові якості і відтінити приємні нотки. Соус можна приготувати і самостійно, для цього скористайтеся нашими простими рецептами.

У нашій статті ви знайдете наступні рецепти соусів:

1. Соуси на основі фруктів.
2. Заправку для салатів.
3. Татарський соус.
4. Заправки з хріном.
5. Гірчична заправка.
6. Заправки з яєць.
7. Часниковий соус.
8. Кисломолочні заправки.
9. Майонез.
10. Горіховий соус.

Соуси на основі фруктів.

   Ці соуси чудово підійдуть для страв у фритюрі, наприклад, сиру-фрі. Але любителі часто використовують їх і для м’ясних страв, наприклад, заправка для класичного стейка.

Соуси на основі фруктів
Рецепт №1.

Візьміть пару ложок гірчиці і розмішайте її з ложечкою рафінованої соняшникової олії, влийте сік половинки лимона, розмішайте і акуратно влийте 100 грам желе зі смородини.

Рецепт №2.

Для цього соусу необхідно настояти цедру 1 апельсина в 50 грамах гарячої води близько години. Повільно змішайте 150 грам смородинового желе з 100 грамами ягідного джему, тепер в рідину – 2 ложки класичної гірчиці і дрібку солі. Все перемішайте. Влийте фреш 1-го апельсина і натерту цедру. Ще раз все розмішайте.

Рецепт №3

Вичавить сік з 300 грам смородини і охолодіть його. Розмішайте 4 лож. класичного майонезу і 3 лож. Вашої улюбленої гірчиці, додайте сіль і перець. Все змішайте і охолодіть.

Рецепт №4

100 грам смородинового джему змішайте з 5 л. гірчиці, додайте фреш половинки одного лимона, розмішайте і додайте трохи цедри.

Як зробити заправку для салатів?

Будь салат, поданий з оригінальною заправкою, стає справжнім дивом кулінарії. Ось пару ідей.

Як зробити заправку для салатів

Рецепт №1

Розмішайте рівні пропорції оцту і масла (приблизно по 100 грам), насипте сіль, перчик і свої улюблені спеції.

Рецепт №2

   Відваріть 2 яйця, а їх жовтки розімніть з цукром (20 грам), додайте 200 грам сметани. 2 натерті на тертку відварені морквини теж додайте в соус.

Як приготувати татарський соус?

Цей негострий соус справжня знахідка для любителів яловичини і баранини, так як він найкращим чином підкреслює смак цього м’яса.

Як приготувати татарський соус

Рецепт №1

    Відваріть 6 яєць, а їх жовтки змішайте з 3 ложечками гірчиці. Помішуйте, додаючи при цьому масло (1 склянка). Додайте по 150 грам дрібно нашаткованих маринованих грибів і корнішонів, а також білки і зелена цибуля. Розмішайте всі складові, додайте склянку сметани, трохи солі і цукор.

Заправки з хріном.

   Ці гострі соуси підійдуть під будь-яку страву. Якщо Ви любите гострий хрін, сміливо вибирайте будь-який з рецептів.

Заправки з хріном

Рецепт №1

Натріть хрін, знадобиться приблизно 1 ложка, збийте 2 очищених яблука, все з’єднаєте, підсолити і влийте 100 грам жирних вершків.

Рецепт №2

Підготуйте кілька ложок дрібно натертого хрону. З’єднайте зі сметаною (всього 2-3 ложки), і додайте розтерті жовтки.

Рецепт №3

2 л. натертого хрону з’єднайте з 50 грамами густої сметани. Додайте дрібно нарізану зелень, кілька крапель лимона і перець за смаком.

Рецепт №4

Натріть 300 грам хрону, залийте 2 склянками окропу, прикрийте і чекайте охолодження. У охолоджену рідину влийте 200 грам оцту, додайте сіль, цукор за смаком.

Рецепт №5

Підготуйте 3 л. натертого хрону, додайте трохи майонезу і пару ложок сметани. Подрібніть кілька зубчиків часнику і додайте в соус, трохи посоліть. Все це ретельно збивайте протягом декількох хвилин.

Рецепт №6

На дрібній тертці натріть 150 грам хрону, змішайте зі склянкою води. Прокип’ятіть суміш, почекайте, поки вона охолоне, і додайте кілька крапель лимона, щіпку солі і трохи цукру.

Рецепт №7

Підготуйте 2 ложки тертого хрону і терту цедру апельсина. Змішайте ці продукти з фрешем з 2 апельсинів і 50 грамами сухого вина. Додайте трохи цукру і солі за смаком. Все перемішайте.

Як зробити гірчичну заправку?

  Пару ложок сподобалася Вам гірчиці і яєчний жовток розітріть з ложкою цукру, додайте сіль і перчик за смаком. Після цього ложку масла і 10 ложок оцту в заправку – і вона готова.

Як зробити гірчичну заправку

Заправки з яєць.

Рецепт №1

Білок 1 яйця змішайте з декількома ложками молока і збийте. Трохи підігрійте і додайте ложечку тертого сиру і невеликий кубик масла. Все це доведіть до стану однорідної маси і подавайте з бутербродами.

Заправки з яєць.

Рецепт №2

Жовток звареного яйця розімніть в крихту і змішайте з сіллю, додайте ложку сметани і трохи вершкового масла.

Як приготувати часниковий соус?

Справжній часниковий соус – ціле мистецтво. У нас для Вас цілих 2 рецепта!

Рецепт №1

Дрібно нарубати 6 зубчиків часнику, і пучок зелені, всипте все це в 100 грам кефіру, влийте склянку сметани, ретельно розмішайте і підсолити.

Як приготувати часниковий соус

Рецепт №2

Натріть 1 ложку хрону і влийте в нього ложку лимонного фрешу. Охолодіть. Тепер з’єднайте рідина з 1 склянкою сметани. Додайте пару зубців дрібно натертого часнику, сіль і цукор за смаком.

Кисломолочні заправки.

Рецепт №1

Змішайте 400 грам густого кефіру, сік 1/3 лимона, пару ложок майонезу і дрібно покришений зелень. Охолодіть і подавайте.

Кисломолочные заправки

Рецепт №2

З’єднайте стакан майонезу з 2 ложками томатної пасти, додайте сік половинки лимона і підсолити. Тепер трохи цукру, перцю і зелені і відмінний соус для м’яса готовий.

Рецепт №3

Розмішайте 400 грам ряжанки, 3 ложки фрешу лимона, пару ложок гострої гірчиці, посоліть і відправте в холодильник на годину.

Як зробити майонез?

Рецепт №1

Розмішайте 2 жовтки з ложечкою гірчиці і ½ ложкою цукру. Трохи посоліть. Збивайте, обережно вливаючи при цьому 100 грам масла. Таким же чином влийте ложку оцту. Охолодіть і майонез готовий.

Як зробити майонез
Як зробити горіховий соус?

Рецепт №1

Підсмажте 100 грам волоських горіхів і подрібніть їх. Додайте пару ложок олії, фреш з половинки лимона, перець і сіль за смаком. Влийте 200 грам сметани і добре розмішайте.

Як зробити горіховий соус

Дивіться також...