Як зробити спаржу?
Спаржа – це досить смачний і корисний овоч, який цінується у багатьох країнах світу, завдяки великій кількості в ньому корисних речовин. Відомо близько 200 видів спаржі, але в магазинах, як правило, можна придбати два види – білу і зелену. З спаржі роблять багато цікавих страв і всі вони по-своєму цікаві. Особливо підходить спаржа для приготування супів, серед яких найбільш популярні крем-супи або суп-пюре. І сьогодні ми розповімо Вам, як зробити з спаржі один з таких смачних і поживних суп-пюре.
Як приготувати зелену спаржу?
Для того щоб зробити суп-пюре або крем-суп з спаржі не потрібно володіти навичками кулінара. Адже навіть якщо Ви щось зробите не так, це чудове блюдо важко зіпсувати. До того ж для приготування цього супу, Вам не знадобляться якісь важкодоступні інгредієнти. Все можна придбати в найближчому магазині.
Отже, для приготування шести порцій нам знадобиться:
• Спаржа, 1 кг.
• Картопля, 2-3 шт.
• Курячий бульйон, 4 ст.
• Вершкове масло, 1 ст.л.
• Рослинна олія, 1-2 ст.л.
• Сливки, ¼ ст.
• Часник, 1-2 шт.
• Лук, 1 шт.
• Соль.
• Чорний перець або інша приправа до смаку.
Приступимо до приготування!
1. Для початку ретельно промиваємо спаржу водою, очищаємо її від тонкої шкірки і обрізаємо товсті тверді підстави. Після цього нарізаємо її на дощечці, поділивши на шматочки приблизно 5 см в діаметрі. Верхні пагони відрізаємо і відкладаємо їх окремо.
2. Беремо середнього розміру каструлю і розтоплюємо в ній вершкове масло. Потім нарізаємо цибулю у вигляді невеликих кубиків, додаємо їх в каструлю і смажимо на невеликому вогні, протягом 5 хвилин. Готова цибуля повинна мати невеликий золотистий відтінок. Заздалегідь готуємо часник. Пропускаємо його через прес, прожарюємо на сковороді і після того як цибуля буде готова, додаємо прожарений часник в каструлю. Тепер смажимо їх, ще приблизно 30 секунд, поступово помішуючи.
3. Вимиваємо і очищаємо картоплю, після чого нарізаємо її у вигляді невеликих кубиків (це слід зробити заздалегідь). Додаємо картоплю і спаржу (крім верхніх відкладених нами пагонів) в каструлю з цибулею і часником та обсмажуємо всі інгредієнти близько 3 хвилин, поступово їх перемішуючи.
4. Тепер додаємо в каструлю курячий бульйон і кип’ятимо його близько 20 хвилин на повільному вогні. Готова спаржа повинна мати м’якість картоплі.
5. Тим часом обсмажуємо на сковороді відкладені верхні пагони спаржі. Для цього спочатку змащуємо сковороду рослинною олією. Після того як сковорода достатньо розігріється, перемішаємо в ній обрізки спаржі. Прожарюємо їх на повільному вогні, поки вони не придбають золотистий відтінок. Потім додаємо в сковороду кілька ложок супу з каструлі. Накриваємо кришкою сковороду і смажимо пагони приблизно 2-3 хвилини, поки вся рідина з сковороди не випарується.
6. Після того як суп буде готовий, приправляємо його сіллю, перцем і вершками, після чого ретельно взбиваємо за допомогою блендера до одноманітної зеленої маси.
7. Все що залишається, це додати зверху наші прожарені пагони і можна подавати на стіл!
Спробуйте цей чудовий суп-пюре і Ви обов’язково захочете його знову!