Як зробити вареники на пару?

Як зробити вареники на пару

    Погодьтеся, що вареники на пару, набагато смачніші ніж звичайні, варені. Їх можна приготувати, як солоними, так і солодкими. В якості начинки можна використовувати: картоплю, капусту, грибочки, м’ясо, а так само солоденький сир, вишню, полуницю та різні ягоди.

Кожна справжня господиня просто зобов’язана вміти готувати це чудове, всіма улюблене блюдо.

Вареники на пару. Рецепт з фото.

Для вареників нам потрібно не так багато інгредієнтів, так що цей рецепт доступний кожному.

З пропорції зазначеної нижче, у нас вийде приблизно 50 вареників.

Будемо використовувати:

– 25 грам пресованих дріжджів;

– 2 столові ложки цукру;

– 1 чайна ложка солі;

– 2 яйця;

– 1 стакан кефіру або кислого молока;

– 1 склянка теплої води;

– 1 чайна ложка соди;

– 1 кг борошна;

– Вершкове масло (для змащування готових вареників);

– Сметана (для подачі).

Так само, нам буде потрібна миска, каструля з високою кришкою, марля, гумка розміром каструлі, стакан, качалка.

Вареники на пару. Рецепт з фото.

Як приготувати начинку для вареників?

Найпоширеніший варіант – це, звичайно ж, вареники з картоплею.На вище вказану пропорцію, нам знадобиться 2 кг картоплі. Отже, почнемо приготування нашої начинки.

1. Для початку ставимо каструлю на вогонь з водою, для того, щоб вона закипіла.

2. Поки вода закипає, нам необхідно почистити картоплю, помити її, видалити всі недоліки. Картоплю потрібно порізати на  4 частини та зварити.

3. Посолимо воду, і можемо класти в неї картоплю.

4. Коли картопля зварилася, зливаємо всю воду і товчемо. Для смаку можна додати смажену цибулю, вершкове масло, грибочки або ж печінку.

Як приготувати начинку для вареників

Наша начинка готова. Тепер приступимо до створення вареників.

Як зробити вареники з картоплею?

1. Для початку, нам потрібно зробити тісто. Беремо миску, подрібнюємо в неї дріжджі, додаємо цукор і чекаємо, поки дріжджі розтануть. Це займе приблизно 10-15 хвилин.

Як зробити вареники з картоплею

2. Через зазначений час, в цю масу додаємо яйця і сіль.

Як зробити вареники з картоплею

3. Потім трохи підігріваємо кисле молоко або кефір і вливаємо в миску з дріжджами.

Як зробити вареники з картоплею

4. Підігріваємо воду і вливаємо туди ж.

Як зробити вареники з картоплею

5. Беремо чайну ложку соди і насипаємо її на борошно.  Борошно з содою просіваємо в підготовлену раніше масу, помішуючи віночком, щоб не було грудок. Віночком помішувати до тих пір, поки воно не почне прилипати до нього, після чого  замішуємо руками.

Як зробити вареники з картоплею

6. Вимішуємо тісто до тих пір, поки не почне відлипати від рук. Накриваємо полотняною серветкою і залишаємо на 5 хвилин, потім переминаємо і відразу ж починаємо ліпити.

Як зробити вареники з картоплею

7. Тісто ділимо на 3-4 частини. Розкачуємо в товстий шар товщиною 0,3 см.

Як зробити вареники з картоплею

8. Розмір вареника залежить від горличка склянки, яку ми підготували. Вирізаємо кружечки.

Як зробити вареники з картоплею

9. На них зверху кладемо начинку після чого зщіплюємо їх. Робимо вареники швидко, тому що дріжджове тісто швидко росте. Ставимо на вогонь не глибоку каструлю, наливаємо в неї воду і наверх накриваємо марлю, міцно перев’язуючи її гумкою. Після того, як вода закипіла, продовжуємо кип’ятити поставивши воду на малий вогонь.

Як зробити вареники з картоплею

10. Виложуємо вареники на марлю, накриваємо кришкою, і варимо на пару 5-7 хвилин. Кришку не піднімаємо і не перевертаємо вареники!

Як зробити вареники з картоплею

11. Через 5-7 хвилин обережно знімаємо вареник на суху тарілку і обов’язково кожен вареник змащуємо вершковим маслом. Продовжуємо так само з усіма, що залишились.

Як зробити вареники з картоплею

Наші вареники готові! Краще всього подавати їх разом з зажареною цибулею а також зі сметаною!

ВІДЕО. Вареники на пару.

Дивіться також...