Як зробити васабі?

Как-сделать-васаби

 

        Васабі – це різновид хрону, який використовують для створення гострого соусу для страв. Цей соус часто ми бачимо в ресторанах з китайською кухнею, де його подають майже до будь-якої страви. Майже в кожному магазині можна побачити вже готовий соус в тюбиках або баночках, але варто його приготувати самому. Корінь васабі неможливо купити ніде, крім Японії, тому нам доведеться пошукати порошок васабі.

 Як з порошку зробити васабі?

     При покупці порошку – можна помітити, що на одних пачках написано в складі лише корінь васабі, а по-друге – корінь звичайного «хрону», барвник і ароматизатор. Насправді ж – склад буде однаковий в обох пачках, різниця буде лише в ціні. І так, для приготування пасти «васабі», ми будемо використовувати:

• Порошок «васабі».
• Вода кип’ячена.
• Чайна ложка.
• Глибока ємність.

      Перед тим як почати приготування, слід звернути увагу на наступний момент – не варто відразу робити багато пасти, так як вона дуже швидко втрачає свій запах і аромат. Зробіть невелику кількість – як витратите – зробіть ще.

1. Беремо невелику глибоку ємність і насипаємо туди порошок васабі в невеликій кількості.

Как-из-порошка-сделать-васаби1

2. Тепер до порошку потрібно додати трохи кип’яченої води, причому холодною. Додаємо води зовсім небагато.

Как-из-порошка-сделать-васаби2

3. Перемішуємо порошок з водою чайною ложкою, поки не вийде однорідна маса. Воду можна долити якщо її не вистачає, якщо ж багато – то досипаємо порошку. Маса повинна бути, як густа сметана.

Как-из-порошка-сделать-васаби3

4. Після перемішування, залишаємо масу на 10 хвилин, поки вода повністю не вбереться і маса не загусне.

Как-из-порошка-сделать-васаби4

Васабі готовий! Тепер можна розкласти його по порціях, або ж прикрасити свої страви.

Как-из-порошка-сделать-васаби5

ВІДЕО. Як зробити васабі?

Дивіться також...