Як зробити яєчню?

Як зробити яєчню?

    Яєчня-глазунья – найпоширеніше і просте блюдо. З причини своєї простоти і швидкості приготування воно популярне у холостяків і студентів. Особливо часто його готують на сніданок. Тим не менш, незважаючи на свою простоту, досить часто це блюдо готується неправильно – або його пережарюють, або використовують занадто багато масла, або жовток виходить занадто твердим і не рідким. У цій статті ми розповімо Вам, як приготувати ідеальну яєчню.

Як смачно зробити яєчню?

    Для того щоб приготувати яєчню-глазунью потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Всі вони, швидше за все, знайдуться у Вас на кухні. А часу на її приготування у Вас піде зовсім небагато.

Отже, нам знадобиться:

• Курячі яйця, 2 шт.
• Будь-яке рослинне або вершкове масло (1 ч. Л.).
• Перець.
• Соль.

Як зробити яєчню?

Приступимо до приготування!

1. Спочатку ставимо сковороду на великий вогонь, рівномірно змащуємо її маслом і розігріваємо протягом 30-40 секунд. Для змащення сковороди дуже зручно використовувати спеціальний масляний спрей.

Як зробити яєчню?

2. Тепер виставляємо вогонь на мінімум. Розбиваємо яйця об край сковороди або ножем розбиваємо їх посередині і виливаємо на сковороду. Це слід робити обережно, щоб не пошкодити жовток.

Як зробити яєчню?

3. прожарюються яйця до тих пір, поки білок не стане тією консистенції, якою Ви хочете. Краї білків повинні трохи затвердіти, проте стежте, щоб вони не підгорали!

4. Як тільки яєчня буде готова, обережно за допомогою лопатки або ж прямо зі сковороди перекладіть її на тарілку.

Як зробити яєчню?

5. Приправляємо нашу яєчню невеликою кількістю солі і перцю.

Як зробити яєчню?

   Ось так просто ми приготували нашу яєчню. Якщо Ви все зробили правильно, білок у цієї яєчні буде ніжним, як при яйці в круту, а жовток густим, але рідким. Приготуйте її на сніданок або в будь який інший час дня, якщо у Вас немає достатньо часу для готування. Смачного!

Як зробити яєчню?

ВІДЕО. Як зробити яєчню?

Дивіться також...