Желе з заморожених ягід. Рецепт желе.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити желе з заморожених ягід. Погодьтеся, що такий гарний десерт прикрасить будь-який святковий стіл. Він дуже смачний і приготувати його можна досить швидко і просто.
Як приготувати желе з заморожених ягід?
Для приготування потрібен желатин, окріп, будь-який сік або компот з ягід і заморожені ягоди. Влітку можна використовувати свіжі ягоди, але вони повинні бути дійсно свіжі, чи не переспілі і зберегли свою форму.
Желатин можна взяти простий або швидкорозчинний. Відмінність їх в тому, що простий желатин, після заливки водою або соком, потрібно залишити на 30-40 хвилин для набухання, що подовжить вдвічі процес приготування желе.
Беремо швидкорозчинний желатин.
Пропорція повинна бути наступна: на 1 ложку желатину потрібно додати 2 склянки рідини ємністю по 200 мілілітрів.
Засипаємо в каструлю 2 столові ложки швидкорозчинного желатину. Заливаємо 2 склянки окропу.
Ставимо каструлю на вогонь, і, помішуючи ложкою, добиваємося повного розчинення желатину, спостерігаючи за тим, щоб рідина не закипіла.
Виливаємо в каструлю 2 склянки розведеного вишневого соку. Таким чином виходить на 2 столових ложки желатину 4 склянки рідини. Цілісний вишневий сік бажано розвести з водою тому, що він дуже темний і желе вийде не дуже красивим і непрозорим. Замість соку можна використовувати компот з ягід.
Додаємо 2 столові ложки цукру. Розмішую. Цукор додається при бажанні і за смаком.
Основа для заливки желе із заморожених ягід готова.
Вибираємо скляні ємності для желе. Це може бути піала, келих або креманка.
Заморожені ягоди потрібно використовувати без великих кісточок. У вишні та черешні видаляємо кісточки перед заморожуванням. Дуже добре підходять для цього ягоди з кущів. Це малина, лохина, ожина, смородина.
Засипаємо по черзі ягоди в ємності. Заливаємо ємності підготовленою основою. Після цього ставимо їх в холодильник на підносі.
Через 30 хвилин смачний, корисний і красивий десерт – желе з заморожених ягід готове. А головне в тому, що він не містить різних харчових хімічних добавок.