Желе з заморожених ягід. Рецепт желе.

Желе з заморожених ягід. Рецепт желе.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити желе з заморожених ягід. Погодьтеся, що такий гарний десерт прикрасить будь-який святковий стіл. Він дуже смачний і приготувати його можна досить швидко і просто.

Як приготувати желе з заморожених ягід?

Для приготування потрібен желатин, окріп, будь-який сік або компот з ягід і заморожені ягоди. Влітку можна використовувати свіжі ягоди, але вони повинні бути дійсно свіжі, чи не переспілі і зберегли свою форму.

Желатин можна взяти простий або швидкорозчинний. Відмінність їх в тому, що простий желатин, після заливки водою або соком, потрібно залишити на 30-40 хвилин для набухання, що подовжить вдвічі процес приготування желе.

Беремо швидкорозчинний желатин.

Желе з заморожених ягід. Рецепт желе.

Пропорція повинна бути наступна: на 1 ложку желатину потрібно додати 2 склянки рідини ємністю по 200 мілілітрів.

Засипаємо в каструлю 2 столові ложки швидкорозчинного желатину. Заливаємо 2 склянки окропу.
Ставимо каструлю на вогонь, і, помішуючи ложкою, добиваємося повного розчинення желатину, спостерігаючи за тим, щоб рідина не закипіла.

Желе з заморожених ягід. Рецепт желе.

Виливаємо в каструлю 2 склянки розведеного вишневого соку. Таким чином виходить на 2 столових ложки желатину 4 склянки рідини. Цілісний вишневий сік бажано розвести з водою тому, що він дуже темний і желе вийде не дуже красивим і непрозорим. Замість соку можна використовувати компот з ягід.

Додаємо 2 столові ложки цукру. Розмішую. Цукор додається при бажанні і за смаком.

Желе з заморожених ягід. Рецепт желе.

Основа для заливки желе із заморожених ягід готова.

Вибираємо скляні ємності для желе. Це може бути піала, келих або креманка.

Заморожені ягоди потрібно використовувати без великих кісточок. У вишні та черешні видаляємо кісточки перед заморожуванням. Дуже добре підходять для цього ягоди з кущів. Це малина, лохина, ожина, смородина.

Желе з заморожених ягід. Рецепт желе.

Засипаємо по черзі ягоди в ємності. Заливаємо ємності підготовленою основою. Після цього ставимо їх в холодильник на підносі.

Через 30 хвилин смачний, корисний і красивий десерт – желе з заморожених ягід готове. А головне в тому, що він не містить різних харчових хімічних добавок.

Відео. Желе з заморожених ягід. Рецепт желе. Десерт з ягід.

Дивіться також...